„Pirmiausia, jokio konflikto nėra. Kaip ir prezidentė minėjo, ir aš tą patį galiu pakartoti - mes turime konstruktyvius kontaktus ir susitinkame nuolatos. Kiek žinau tą patį pasakė ir prezidentė ponui Seimo pirmininkui, kad su Vyriausybės vadovu ji konstruktyviai bendrauja, ir mediatorius nėra reikalingas. Už mediaciją, aišku, mes esame dėkingi ir, jeigu reikėtų tarpininko, tai, matyt, ieškotume, (...) bet kol kas to nereikia“, - trečiadienį aiškino S. Skvernelis.

Seimo pirmininkas trečiadienį „Žinių radijui“ pareiškė siūlęsis tapti tarpininku tarp D. Grybauskaitės ir S. Skvernelio. Seimo vadovo teigimu, tokį žingsnį jis žengė siekdamas normalizuoti pašlijusius Prezidentūros ir Vyriausybės santykius.

Vertindamas D. Grybauskaitės ir S. Skvernelio pastaruosius konfliktus, Seimo vadovas tvirtino, kad Lietuvos demokratijai nėra į gera tai, kad aukščiausi šalies vadovai konfliktuoja.

„Aš siūliausi ir vienai, ir kitai pusei netiesiogiai būti mediatoriumi, kad būtų galima tuos santykius normalizuoti. Žmonės nori valdžią matyti vientisą, nesuskaidytą, nesusipriešinusią, ir šiuo keliu turėtume eiti ir ateityje. Mes turime žmonėms suteikti daugiau pasitikėjimo valdžia, o ne skaldantis ją menkinti“, - „Žinių radijui“ aiškino V. Pranckietis.

Pastarąją savaitę prezidentė D. Grybauskaitė LRT laidoje „Savaitė“ sukritikavo Seime patvirtintą biudžetą ir teigė iš valdančiųjų pasigendanti rimtų reformų, o Vyriausybės sprendimus dėl streikuojančių mokytojų laikanti arogantiškais.

Tuo tarpu atsakydamas į tai prezidentei, S. Skvernelis pareiškė, kad D. Grybauskaitė elgiasi veidmainiškai ir bruka „fasadinį vaizdą“.

Premjeras teigė, kad prezidentės išsakytoje kritikoje, jog Vyriausybė yra pernelyg arogantiška, nemato nieko naujo. S. Skvernelio teigimu, taip tiesiog bandoma iš valdančiosios daugumos padaryti „monstrą“.