Faktą, kad šiuo metu savivaldybės pastate yra šios tarnybos atstovai telefonu DELFI patvirtino pats meras A. Vrubliauskas.

Anot Alytaus rajono savivaldybės vadovo, į savivaldybę atvykę FNTT atstovai paaiškino, kad tikrina tarnyboje gautą skundą.

„Atvykę pareigūnai paaiškino, kad gautas skundas dėl viešųjų pirkimų ir paprašė pateikti tam tikrus dokumentus. Šiuo metu savivaldybės administracijos darbuotojai minėtus dokumentus pareigūnams rengia“, - DELFI sakė Alytaus rajono savivaldybės meras.

Pasak A. Vrubliausko, pareigūnai neįvardijo nei konkrečių pirkimų, nei bendrovių pavadinimų, nei juos dominančių viešųjų pirkimų pobūdžio.

„Paaiškino, kad (domina – DELFI) bendro pobūdžio pirkimai“, - sakė meras.

A.Vrubliauskas kalbėdamas su DELFI išsitarė, kad „toks vizitas buvo galima prognozuoti“.
Paprašytas patikslinti, ką turėjo mintyje, Alytaus rajono savivaldybės vadovas sakė, kad „jau kuris laikas buvo žinučių ir įspėjimų, kad būsime užversti tikrinimais. Kita vertus, buvo ir pačių skundų, iš konkrečių asmenų“.

Paklaustas, kam ir kas jį ar savivaldybę skundė, konservatorius paminėjo Alytaus rajone išrinkto Seimo nario, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąjungos atstovo Petro Valiūno pavardę.

PAPILDYTA

FNTT: ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas

FNTT atstovė Inga Mauricienė DELFI patvirtino, kad jos atstovaujamos tarnybos pareigūnai trečiadienį lankosi Alytaus rajono savivaldybės administracijoje.

„Tikrinama gauta informacija, susijusi su Alytaus rajono savivaldybės administracijos 2017 – 2018-ais metais vykdytais viešaisiais pirkimais. Joks ikiteisminis tyrimas šiuo metu nepradėtas, todėl nėra nei įtariamųjų, nei sulaikytųjų“, - sakė FNTT atstovė.

Seimo narys P. Valiūnas: „Nerimą kelia kelių priežiūros, melioracijos konkursai“

DELFI susisiekus su Seimo nariu P. Valiūnu, šis teigė, kad „pats jokioms tarnyboms skundų nerašiau, o jei turėčiau kokių nors konkrečių faktų, be abejo, galiu tą daryti, nes dirbu Seimo Antikorupcijos komisijoje. Tačiau kaip Seimo narys į jį (merą A. Vrubliauską – DELFI) esu kreipęsis - oficialiai, paprašęs pateikti atsakymus į klausimus dėl viešųjų pirkimų“.

P. Valiūnas teigė, kad „minėti klausimai buvo suformuluoti pagal į mane besikreipusių rajono gyventojų skundus“.

„Į mane, kaip Seimo narį, kreipiasi Alytaus rajono gyventojai. Dėl kelių būklės, dėl visko. Kad ir ten neprižiūrėti, ir ten. Daug piktų (gyventojų – DELFI) yra, bet jie teisūs“, - DELFI sakė Seimo „valstiečių“ frakcijos narys.

Parašytas patikslinti, kodėl gyventojai teisūs, Alytaus rajono savivaldybėje į Seimą rinktas P. Valiūnas sakė, kad „daug klausimų yra dėl kelių tiesimo, kai laimi milijonus firma su vos trimis darbuotojais“.

P. Valiūnas įvardijos ir konkrečią bendrovę – UAB „Lingora“.

Viešai prieinamais duomenimis, Alytaus mieste nuo 1995-ųjų metų registruota statybos paslaugų bendrovė „Lingora“ 2017-ais metais ypač padidino savo apyvartines pajamas. Per metus įmonės pajamos nuo viešai nurodomų 5000 eurų per metus išaugo iki beveik 1 milijono eurų.

Per 2017 – 2018-us metus ši bendrovė vien Alytaus rajono savivaldybės skelbiamuose viešuosiuose pirkimų konkursuose laimėjo paslaugų už beveik 2 milijonus eurų.

Bendrovė nurodo turinti 6 darbuotojus. Viešai nepateikiama informacijos apie įmonės vadovą, o nurodomas Vilniaus telefono numeris – neveikiantis.

Šaltinis: prasidėjo rinkimų kovos

DELFI šaltinis Alytaus rajono savivaldybės taryboje teigia, kad šiandieninis FNTT pareigūnų vizitas „gali būti prasidėjusios rinkimų kovos vienu iš priemonių“.

Vietos politikas žurnalistei teigė, kad skundus tarnyboms esą gali inicijuoti konservatoriaus A. Vrubliausko būsimas konkurentas artėjančiuose savivaldybių rinkimuose, LVŽS į Alytaus rajono merus iškeltas buvęs savivaldybės administracijos direktorius Aurimas Truncė.
Anksčiau šis dabartinis Alytaus rajono savivaldybės tarybos opozicijai atstovaujantis politikas priklausė Darbo partijai.

Po praėjusių savivaldybių tarybų rinkimų iki tol drauge dirbusių A. Vrubliausko ir A. Truncės keliai išsiskyrė po antrojo rinkimų turo, kai A. Truncė nedidele balsų persvara pralaimėjo mero rinkimus konservatoriui A. Vrubliauskui.

A.Vrubliauskas su nedidele pertrauka Alytaus rajono savivadybei vadovauja nuo 1997-ųjų.
Seimo narys P. Valiūnas patvirtino, kad Alytaus rajono „valstiečiai“ į merus kelia A. Truncės kandidatūrą. Esą buvo svarstoma kelti paties P. Valiūno kandidatūrą, tačiau vėliau apsistota ties Darbo partiją palikusiu A. Trunce.

Seimo narys piktinosi, kalbėdamas apie mero A. Vrubliausko politinę veiklą, sakė, kad „meras tiek metų sėdi, reiktų tą vandenį sudrumsti“.

„Pažiūrėkite jūs vietinę spaudą – vien mero reklama už savivaldybės pinigus. Vrubliauskas nufotografuotas net kad dūmų detektorius gyventojams dalina. Tai ar čia mero darbas, sakykite jūs man?!” – piktinosi esama situacija P. Valiūnas.

Anot P. Valiūno, turėtų būti priimtas įstatymas, ribojantis savivaldybių merų kadencijas.