Pas Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos trečiokus grįžusi V. Naumova pranešė, kad džiaugiasi pagaliau grįžusi pas savo mokinukus, tačiau pridūrė, kad tai – ne paliaubos.

„Smagu grįžti pas savo mokinukus. Aš jų labai pasiilgau. Jie manęs taip pat, – feisbuke rašė V. Naumova, pasidalindama susitikimo vaizdo įrašu. – Džiaugiuosi, nors streikas tebevyksta, bet galėsiu toliau su jais leistis į pažinimo kelią. Kaip jau ne kartą esu sakiusi – svarbiausia geresnė edukacijos kokybė. To sieksiu tiek su savo mokinukais klasėje, tiek kitose veiklose.“

Mokytoja pažymėjo, kad į mokyklą grįžo, tačiau streiko nenutraukia: „Šiuo metu, vykstant streikui, tęsiu darbus visuomeniniais pagrindais ir kol nebus baigtas streikas, darbo užmokesčio negausiu“.

Mokytoja Veronika DELFI teigė, kad dirbs po 2 valandas per dieną, tad ir ministerijoje dar budės tiek, kiek reikės.

DELFI primena, kad 25-erių mokytoja Veronika ministerijoje budėjo nuo lapkričio 28-osios ir per šį laiką tik kelias naktis praleido namuose.

Beveik prieš savaitę DELFI kalbinta mokytoja Veronika teigė, kad per kelias savaites su ministerijoje budinčiais mokytojais susibendravo, nors iš pradžių net nepažinojo vieni kitų. „Kai atėjau, nė vieno nežinojau, bet po truputį susidraugavome“, – teigė mokytoja.

Pastarąją savaitę mokytojai jau gali laisvai išeiti iš ministerijos ir į ją grįžti. Norintys gali nakvoti ir namuose, tačiau, mokytojos Veronikos teigimu, išėjus iš ministerijos mintys vis tiek lieka čia, o įtampa nedingsta.

„Nakvojau namuose, bet norisi čia būti, norisi žinoti, kaip viskas yra. Gyvenimas dabar išbalansuotas, – tikino mokytoja. – Norėčiau kuo greičiau grįžti pas mokytojus, nes jau pasiilgau kito savo gyvenimo.“

O ko mokytojams trūksta ministerijoje? „Artimųjų“, – nedvejodama atsakė pedagogė.

Derybos tęsiasi

Antradienio rytą ŠMM prasidėjo dar vienas darbo grupės susirinkimas, kuriame dalyvauja ne tik streiką organizuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas, keli vis dar ministerijoje budintys mokytojai, bet ir laikinai ministro pareigas einantis Rokas Masiulis ir kitų profesinių sąjungų atstovai.

Anksčiau visi susitikimai buvo transliuojami tiesiogiai, tačiau mokytojai Veronikai pasitraukus iš ministerijos – tiesioginė transliacija antradienio rytą nebevyksta.

Mokytoja Veronika

Beje, apie susitikimo eigą feisbuke informuoja kita mokytoja – klaipėdietė Lilija Bručkienė. „Prasideda darbo grupės susitikimas. Vienos profesinės sąjungos pirmininkas visomis jėgomis stengiasi nukelti susitarimus neribotam laikui. Pasiūlė, kad kol nebus suderinta su visomis dalykinėmis asociacijomis, dokumentai nebūtų priimami. Atspėkite, kurios profesinės sąjungos „kaišioja pagalius“ į ratus“, – antradienio rytą feisbuke rašė L. Bručkienė.

Pirmadienio popietę laidoje „DELFI Diena“ viešėjęs LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas išreiškė viltį, kad susitarimas bus pasiektas dar šią savaitę – iki didžiųjų švenčių. Jo teigimu, mokytojai šventes norėtų sutikti namuose, tad šiomis dienomis laukia svarbių sprendimų.

Mokytojų streikas prasidėjo lapkričio 12 dieną, į ministeriją atvykę mokytojai joje liko nuo lapkričio 28 dienos.

Mokytojų gyvenimas Švietimo ir mokslo ministerijoje: