Nors mokytojų streikas tęsiasi šeštą savaitę, prastomis sąlygomis skundžiasi ne visos mokyklos. Viena jų – Šiaulių rajono Kairių pagrindinė mokykla. Nors direktorius Artūras Kulikauskas palaiko streikuojančių mokytojų ir Švietimo ir mokslo ministerijos derybas, tačiau tikina, kad situacija jų mokykloje mokytojai nesiskundžia ir streikuoti neketina.

„Aš manau, kad visos derybos turi prasmę, ir viskas yra pasiekiama tik kalbėjimusi. Galbūt to kalbėjimosi reikėjo truputį daugiau prieš įvedinėjant reformą, ir manau, kad daugelio problemų dabar nebūtų“, – sakė A. Kulikauskas.

„Bendradarbiaujame, susitariame dėl visų iškilusių problemų, neaiškumų ir iš tikrųjų džiaugiamės, kad tiek administracija žiūri palankiai į mūsų pageidavimus, tiek mes patys. Aš manau, kad tie vidiniai susitarimai turi labai daug įtakos tiesiog teigiamam rezultatui“, – pasakojo Šiaulių rajono Kairių pagrindinės mokyklos mokytoja Aušrinė Jarutienė.

Tuo metu streikuojantys mokytojai Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salės duris varsto ne vieną kartą per dieną. Ten kasdien, ir savaitgaliais, kartu su ministerijos atstovais vyksta darbiniai pasitarimai dėl etato algoritmo, jo struktūros.

Streikuojantys mokytojai tikisi, kad iki Kalėdų pavyks susitarti.

„Nors atrodytų, kad vaikams negaliu duoti to, ką galėčiau duoti, bet aš manau, mano buvimas čia vaikams nemažai duoda. Kalėdos – stebuklų metas, ir aš tikiuosi, kad įvyks tikrai stebuklas ir mes išeisim pasiekę to, ko siekėm ir viskas bus gerai“, – vylėsi mokytoja Dalia Gedvidzienė.

Praėjusią savaitę sukurta darbo grupė, kurioje ministerijos specialistai kartu su švietimo profsąjungomis ir mokyklų atstovais rengia atlyginimų apskaičiavimo formulę.

Laikinai ministerijai vadovaujantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis neatmeta, jog modelis bus koreguojamas ir ateityje, jei išryškės naujų trūkumų. Antradienį turėtų įvykti trečias darbo grupės posėdis dėl etatinio darbo apmokėjimo.

„Šiuo ministru mes kol kas tikrai pasitikime, nemanome, kad jisai sąmoningai tempia laiką, tiesiog reikia įsigilinti, reikia išdiskutuoti“, – sakė Švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, streikuoja 200 mokytojų iš 32 mokyklų.