„Artimiausią naktį daugelyje rajonų laukiame nedidelio sniego. Rytoj dieną vietomis taip pat nedaug pasnyguriuos, bet jau nelis, bent jau tiek paguodos“, – kalbėjo I. Marcinonienė ir įvardijo, kad artimiausią naktį turėtų laikytis lengvai šalta temperatūra – 0-5 laipsniai šalčio.

Šeštadienį temperatūra turėtų svyruoti nuo -3 iki 2 laipsnių, pūs vidutinio stiprumo vėjas, galime sulaukti ir pragiedrulių. Porciją sniego gausime ir sekmadienį.

Snaigių sulauksime visoje Lietuvoje ir visą savaitgalį, tačiau sinoptikė pridūrė, kad miestuose to galime ir nepastebėti, tad norintiems pasidžiaugti sniegu, nors ir nedideliu, vertėtų traukti į gamtą.

„Šeštadienį vėjas bus vidutinio stiprumo, o sekmadienį gali būti stipresnis, – kalbėjo I. Marcinonienė. – Tačiau stipraus vėjo neturėtų būti, gūsiai sieks 6-11 m/s. Greičiausiai tas vėjas bus rytiniuose rajonuose.“

Žiemiški orai laikysis ir kitą savaitę. „Šaltukas nesitraukia, nuo pirmadienio iki trečiadienio naktimis bus šalta, o dienomis negalėčiau įvardyti kažkokio šalčio įsiveržimo, tačiau tikrai nešils. Gal tik prie jūros temperatūra gali linkti į teigiamą pusę, – kalbėjo sinoptikė. – Antradienio naktį temperatūra turėtų būti apie 2-7 laipsniai šalčio, trečiadienio gal net 4-9. Dienomis 0-6 laipsniai šalčio.“

Tačiau po lengvai žiemiškos savaitės pradžios sulauksime nelabai malonių reiškinių. „Formuosis rūkai ir lijundros. Gali būti slidu“, – įspėjo sinoptikė.

Beje, I. Marcinonienė pažymėjo, kad yra buvę tokių metų, kai tokiu metu gruodį buvo ir 10 šilumos, ir 29 šalčio. Vis dėlto, ji pažymėjo, kad orai šyla, tad ir dabar skaičiuojame laipsniu ar pusantro šiltesnes dienas nei įprastai.

Apie tai, kokios laukia Kalėdos, I. Marcinonienė nedrįso prognozuoti – dar per anksti.