„Po konstruktyvių pokalbių su prezidente, kurie įvyko, manau, kad kitą savaitę mes galime tikėtis dviejų iš trijų ministrų“, – sakė S. Skvernelis interviu DELFI.

Kol kas Vyriausybės vadovas neatskleidžia jų pavardžių.

„Kaip yra įprasta, kada su prezidente yra suderinama, pavardės yra viešinamos, atliekami patikrinimai, ir pavardės iškart bus pristatytos“, – sakė S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas prasitarė, kad kol kas nerastas sutarimas dėl kandidato į švietimo ir mokslo ministrus.

„Tikrai neslėpsiu, kad dabar yra labai sudėtingas laukas švietimas, surasti tą žmogų, kuris galėtų suvienyti bendruomenę, ir tęsti būtinas reformas, neišsigąstų, nesidairytų atgal, bet suvienytų bendram tikslui bendruomenę, nėra taip paprasta“, – sakė S. Skvernelis.

Jis patikino, kad norinčių į šią poziciją yra, tačiau sprendimas bus priimtas, kai prezidentė grįš į Lietuvą.

„Gali būti taip, kad kitą savaitę bus ir visi trys ministrai“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras esamoje situacijoje neįžvelgia krizės požymių.

„Nematau jokios problemos, jeigu pasikeis daugiau negu pusė ministrų. Esame pasirengę bet kada pasitikrinti pasitikėjimą Seime. Ir tas pasitikėjimas Seime labai aiškiai buvo išreikštas netiesiogine forma balsuojant už biudžetą. 84 balsai – už, nematau nei jokios krizės, nei grėsmės“, – sakė S. Skvernelis.

Keičia tris ministrus

DELFI primena, kad iš švietimo ir mokslo ministrės pareigų jau pasitraukė Jurgita Petrauskienė, o iš aplinkos ministrų – Kęstutis Navickas. Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonnson dirba iki gruodžio 21 dienos. Šiuos ministrus pakeisti nusprendęs premjeras tai vadino Vyriausybės perkrovimu.