„Taip jau atsitinka gyvenime, kad ir dievai atsisuka prieš tave. Be Jūsų praeities nebūtų dabarties ir ateities. Nebūtų Lietuvos. Ir visgi dievai negali elgtis, kaip žemiškosios būtybės, stokojančios išminties ir visumos“, – feisbuke parašė E. Masiulis.

Jį užgavo kaltinimas, kad pardavė prezidentę.

„Pardaviau Prezidentę, lyg taip išgirdau viešoje erdvėje. Iš jūsų lūpų, gerbiamas Prezidente. Skaudi netiesa, net kanalizacijos dangčiui judrioje gatvėje. Ko verta mūsų valstybinė bendrybė, jeigu galima parduoti. Valstybės Prezidentą parduoti, kaip gėlę, daiktą ar nekilnojamą turtą.
Didžiuojuosi, kad turiu kovo 11, sausio 13. Ir puikiai suprantu, koks Jūsų vaidmuo Mūsų atgimime ir išlikime. Esminis vaidmuo. Ir visi jau per tiek laiko išsiaiškinome kas ką veikė tomis lemtingomis mūsų būčiai dienomis.

Jeigu tai žinome, gal galime žinoti, 2016 05 11 ką veikėte? Ar savo patarimais užsodinti Lietuvą nauja Briuselio kopūstų veislę, neužbėrėte ant Lietuvos rūtų darželio tonas rusiškų trąšų?
Kas ką kam pardavė? Advento ramybės Jums, gerbiamas profesoriau V. Landsbergi“, – rašė E. Masiulis.

Prof. Landsbergis: sunku pasakyti, ką galėtų reikšti toks E. Masiulio ketinimas

ELTA rašė, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TSLKD) partijos garbės pirmininkas, prof. V. Landsbergis nelinkęs spėlioti, dėl kokių priežasčių parlamentaras, buvęs Liberalų sąjūdžio narys Eligijus Masiulis ketina kandidatuoti į Klaipėdos merus.

„Yra tokių labai įdomių kandidatų ir į Vilniaus merus, ir į ką tik nori. Net ir į Lietuvos merus“, – kalbėjo profesorius V. Landsbergis.

Jo teigimu, sunku pasakyti, ką galėtų reikšti toks E. Masiulio ketinimas, kai jis yra vienas pagrindinių kaltinamųjų vykstančioje plataus masto kyšininkavimo byloje, kurios baigtis kol kas nėra aiški.

Pasak profesoriaus, galbūt E. Masiulis, neatlaikęs įtampos, pradeda neadekvačiai elgtis. Nors ir yra politiškai ir juridiškai pažeistas, tokiu būdu mėgina parodyti, kad yra niekuo dėtas ir drąsiai eina į valdžią.

„Nežinau, tai yra savotiškas žmogus, kuris turėjo prezidentės pasitikėjimą ir jį pardavė“, – sakė TSLKD garbės pirmininkas.

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis ketvirtadienį paskelbė žadąs dalyvauti rinkimuose dėl Klaipėdos miesto mero posto. Šiuo metu E. Masiulis yra vienas pagrindinių kaltinamųjų vadinamojoje „MG Baltic“ byloje.

Teisėsauga įtaria, kad politikas, imdamas kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose. E. Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Buvo kilęs „tulpių“ skandalas

Šį balandį laikraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė gavęs prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimą elektroniniu paštu su buvusiu liberalų lyderiu E. Masiuliu, yra rašęs BNS.

„Lietuvos rytas“ skelbia paviešinęs ištraukas iš susirašinėjimo per elektroninį paštą tulpes@lrpk.lt, laikraštyje ir interneto portale skelbiamos ekrano kopijos nuotrauka. Teigiama, kad laiškai rašyti 2014 – 2016 metais.

Anot paskelbtų ištraukų, prezidentė su E. Masiuliu susirašinėjo apie kandidatus į generalinio prokuroro pareigas. D. Grybauskaitė parašė, kad LNK žurnalistas Tomas Dapkus „kalba nesąmones“ apie Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

Laiške prieš 2016 metų Seimo rinkimus D. Grybauskaitė rašė, kad būsimas premjeras Saulius Skvernelis „jau dabar yra pavojingas populistas, bus tik dideliu pagreičiu blogiau“.

Ji paragino E. Masiulį įkalbėti tuomet valdžioje buvusius socialdemokratus, kad S. Skvernelis „neturėtų užimti ministro posto, jei pereina į nekoalicinę partiją.“ Prezidentė skandalo įkarštyje dėl vadinamojo juodojo viceministrų sąrašo paragino E. Masiulį naudotis jos konfliktu su tuometine socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus Vyriausybe: „Tokia beatodairiška konfrontacija nukals ir jų reitingus bei didins neskaidrumo prieskonį prieš ateinančius dvejus rinkimus. Naudokitės tuo.“

Prezidentūra atsisakė komentuoti paskelbtas laiškų ištraukas ir jų autentiškumą.

„Teismas šiuo metu nagrinėja politinės korupcijos bylą, kurioje E. Masiulis yra kaltinamas kyšio paėmimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu. Metamos visos priemonės politizuoti bylą ir paveikti jos eigą bei baigtį. Todėl nuo bet kokių komentarų susilaikome, kad jie nebūtų panaudoti kaltinamųjų gynybai“, – BNS informavo prezidentės spaudos tarnyba.