Šiuo metu E. Masiulis yra teisiamas vadinamojoje „MG Baltic“ byloje. 2016 m. gegužės 12 dieną Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė, kad tuometinis Liberalų sąjūdžio lyderis yra įtariamas paėmęs apie 100 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ vadovų.

„Kovo 3 dieną yra savivaldos tarybų ir merų rinkimai, ir darydamas tokį žingsnį aš jaučiuosi stiprus visoje savo bylos istorijoje, nes tikrai nepadariau tų dalykų, kuriais esu kaltinamas“, – sakė buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis.

Paklaustas, kas nutiks, jeigu jį išrinkus meru teismas pripažins jo kaltę, E. Masiulis teigė nemanantis, kad teismas taip greitai pasibaigs.

„Mes puikiai matome, kiek teismai Lietuvoje vyksta, ir žmonės iš tikrųjų metų metais dalyvauja teismų posėdžiuose. Taip gali ir visas gyvenimas prabėgti – nei nuteistas, nei nenuteistas (…) Matant, kiek yra medžiagos, be to, tai yra tik pirmos instancijos teismas, prognozuoju, kad sėkmingai atidirbčiau mero kadenciją“, – teigė E. Masiulis.

Klausiamas, ar tokiu žingsniu nebando nukreipti dėmesio nuo teismo proceso, politikas teigė, kad tai tiesiog neįmanoma.

„Sunkiai įsivaizduoju, kaip galima nukreipti dėmesį ar užgožti informaciją, kuri pasiekia visuomenę iš teismo salės. Teismo posėdžiai yra suplanuoti, jie toliau vyks, ir šitoje vietoje mano dalyvavimas ir kandidatavimas į Klaipėdos mero postą niekaip nėra susijęs su noru nukreipti temas. Aš bet kokiu atveju ramiai miegu, nes esu įsitikinęs savo teisumu ir aš tą teisumą įrodysiu“, – sakė jis.

Politikai turi bendrauti su verslu

E. Masiulis tikina, kad jokių įspėjimų dėl galimai netinkamo bendravimo su „MG Baltic“ vadovybe nėra gavęs. DELFI primena, kad iš paviešinto E. Masiulio ir prezidentės Dalios Grybauskaitės privataus pokalbio yra aišku, jog prezidentei yra žinoma, kad E. Masiulis gana artimai bendrauja su „MG Baltic“ atstovais, mat prašo jo perduoti žinią apie žurnalistą Tomą Dapkų.

„Ne, aš jokių įspėjimų iš jokių tarnybų nesu gavęs. Tuos laiškus galima įvairiai interpretuoti, kai kuriuose laiškuose yra kaip tik tam tikri pageidavimai išreikšti iš pačios prezidentės. Negalėčiau sakyti, kad kalbėdamas tuo metu su prezidente aš jaučiau kažkokius perspėjimus iš jos pusės. Aš iš principo, būdamas partijos pirmininkas, kad nesusidarytų klaidinga nuomonė, bendravau su pačiomis įvairiausiomis verslo grupėmis, nes tai yra natūralus procesas“, – sakė politikas.

Anot jo, tai, kad politikai bendrauja su verslu, savaime nėra nieko blogo, tačiau yra tam tikros raudonos linijos.

„Natūralu, kad politikas turi ieškoti, klausytis, girdėti pulsą visuomenės. Verslininkai yra visuomenės dalis. Man nepatinka, kad verslininkai, ir smulkieji, ir didieji, yra tapę praktiškai visuomenės priešais. (…) Bet klausimas, ar politikas po to imasi kažkokių sprendimų, kad konkrečiai vieną ar kitą verslo grupę patenkintų, tai čia, manau, raudona linija jau yra peržengta...“, – įsitikinęs politikas, kuris šiuo metu pats yra verslininkas.

Jis nemano, kad pats ir peržengė tą raudoną liniją bendraujant su „MG Baltic“ ar kitais verslininkais.

„Iš įvairių bylos faktų, nė vienu atveju, ar tai būtų Utenos kelio dalykai, ar tai būtų Basanavičiaus paminklas, ar tai būtų vartojimo paskolų įstatymas, tai nė vienu atveju aš nesielgiau taip, kaip buvau prašomas“, – tikino E. Masiulis.

Nusisuko ne visi

Jis pripažino, kad 2016 metų gegužės 12 dienos įvykiai jam, kaip politikui, „smogė katastrofiškai“. Kalbėdamas apie tai, kad nuo jo nusisuko ir atsiribojo daugelis politinių bendražygių, E. Masiulis teigė, kad taip padarė tikrai ne visi.

„Kiekvienas buvęs politinis bendražygis turi savo teisę apsispręsti, kokius santykius su manimi palaikyti ar nepalaikyti. Aš tikrai bendrauju su nemaža dalimi Liberalų sąjūdžio narių, rajonuose, skyriuose, su merais. Politika yra pakankamai ciniškas dalykas ir norint išsilaikyti ant vandens po tų skandalų, kurie įvyko, reikėjo atsiriboti. Jau praėjo du su puse metų po šių įvykių, jau yra metas naujai atėjusiems žmonėms, vadovybei rodyti savo darbo rezultatus, o ne badyti pirštais kažką kitą“, – akmenį į buvusių bendražygių daržą metė E. Masiulis.

Jis taip pat teigė apsisprendęs į rinkimus eiti kaip savarankiškas kandidatas – be partijos ir komiteto. Klausiamas apie politinės kampanijos finansavimą, E. Masiulis sakė, jog tikisi žmonių paramos, tačiau nemano, kad tam reikia daug pinigų – svarbiausia originalios idėjos.

„Esu labai įdomioje situacijoje, nes nemaža dalis visuomenės yra nuteisusi mane iš anksto, nors teismas nėra nuteisęs. Ir šitoje vietoje, toje situacijoje yra sudėtinga. Tačiau kas mane veda į priekį ir kas mane verčia pasitikėti savimi, tai yra aiškus, tvirtas įsitikinimas, kad aš nepadariau šitų dalykų, dėl kurių esu kaltinamas“, – tikino politikas.

Jis taip pat teigė, kad jeigu jau būtų nuteistas, tai tikrai neitų į Klaipėdos merus ir jeigu vis dėlto bus įregistruotas kandidatu, gavęs imunitetą tuoj pat jo atsisakys.

„Esu pasiruošęs dirbti su dideliu spektru politinių jėgų. Neabejoju savo gebėjimais susitarti“, – atsakė E. Masiulis, paklaustas, kaip jam pavyks dirbti su skirtingomis partijomis, jeigu būtų išrinktas į mero postą.

Klausiamas apie Seimo rinkimus, ar planuoja kandidatuoti juose, E. Masiulis sakė, kad iki šių rinkimų yra dar daug laiko, tačiau konkrečiai į klausimą neatsakė.