„Vilniaus mero rinkimuose mane išprovokavo mokytojų streikas ir biudžeto svarstymas, nes labai aiškiai pamačiau, kad biudžetas suformuotas išimtinai tik turtingiausių žmonių naudai“, - Eltai sakė N. Puteikis po to, kai trečiadienį pranešė, kad sieks ir Vilniaus mero posto.

Politikas neslėpė, kad į rinkimus žiūri kaip į priemonę skleisti savo ir savo partijos idėjas.

„Kandidatavimas yra puiki priemonė gyventojams papasakoti, kas iš tikrųjų valdo jų pinigus biudžetuose. Kartu tai yra puiki proga pristatyti Lietuvos centro partijos vertybes (...) O kaip kitaip daryti viešąją politiką, kaip kitaip žmonėms paaiškinti, jeigu ne per kandidatavimą, kad jų pinigus 30 metų tvarko tik politinis elitas ir tik politinio elito naudai“, - aiškino N. Puteikis.

Seimo narys neatsakė, kuris visgi postas jam yra svarbesnis ir ar laimėjęs 2019 m. kovo 3 d. vyksiančius Vilniaus mero rinkimus po dviejų mėnesių gegužę dalyvautų šalies vadovo rinkimuose.

„Matysime pagal situaciją“, - sakė N. Puteikis ir dar kartą akcentavo, kad vyksiantys rinkimai yra geriausia proga papasakoti žmonėms apie Lietuvoje vykstančias negeroves.

„Aš noriu sukrėsti Lietuvą kandidatavimų metu atskleisdamas, kaip iš tikrųjų žmonės yra apvaginėjami, kaip yra nusavinami viešieji pinigai. Aš nesu narcizas, aš noriu dirbti viešajam interesui, nes esu sukrėstas to, ką paskutinę savaitę matau. Todėl supratau, kad kandidatuodamas į Vilniaus merus ir prezidento postą, aš visa tai žmonėms papasakosiu“, - apibendrino N. Puteikis.

Prezidento rinkimuose dalyvauti ketinantis N. Puteikis trečiadienį pranešė sieksiantis tapti ir Vilniaus miesto meru.

Jis teigė, kad sprendimą dalyvauti sostinės mero rinkimuose lėmė tai, kad visi kiti kandidatai į Vilniaus merus yra susiję su oligarchais.

„Matydamas, kad vilniečiai bus priversti rinktis tik iš oligarchinių kandidatų, nusprendžiau kovoti už tai, kad miesto žmonių pinigai būtų apsaugoti nuo tų grobuonių, ir sieksiu, kad miesto biudžetas būtų naudojami pagal paskirtį - visų miesto žmonių ir bendruomenės gerovei“, - savo sprendimą siekti Vilniaus mero posto komentavo N. Puteikis.

Politikas tvirtino, kad jam vadovaujant miestui nebus nei metro, nei Šeškinėje statomo stadiono. Jo teigimu, geriau pastatyti 30 naujų darželių.