E. Jankevičius pažymėjo, kad nė vienas pareigūnas nebus atleistas, o kalintys asmenys bus paskirstyti po kitas laisvės atėmimo vietų įstaigas.

„Taip, patvirtinu, kad Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas turėtų būti iškeldintas iki kitų metų pabaigos“, - Eltai sakė E. Jankevičius.

Pasak teisingumo ministro, susitikimas su darbuotojais buvo sklandus.

„Susitikimas praėjo tikrai šiltai, supratome vieni kitus ir šią žinią jie priėmė tikrai sklandžiai (...) Sutarėme, kad Lukiškių kalėjimas bus iškeldintas kitų metų pabaigoje“, - sakė teisingumo ministras.

Teisingumo ministras patikino, kad nė vienas pareigūnas nepraras darbo. Taip pat, pasak jo, pradėtos bausmių vykdymo sistemos reformos, kurios vienas svarbiausių ir pagrindinių tikslų - pareigūnų darbo užmokesčio didinimas.

„Tikrai užtikrinau, kad nebus atleistas nė vienas pareigūnas. Reikėtų pažymėti ir tai, kad kitais metais pareigūnams numatomas ir algų didinimas“, - sakė E. Jankevičius.

Teisingumo ministras sako, kad šiuo metu Lukiškių kalėjime kalintys kaliniai bus paskirstyti po kitas įkalinimo įstaigas.

Pasak E. Jankevičiaus, plačiau apie kalėjimo iškeldinimą bus pranešta ketvirtadienį Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime vyksiančioje spaudos konferencijoje.