„Laikausi kiekvieno savo žodžio, kurį pasakiau“, – sakė S. Skvernelis paklaustas apie tai, ar tebemano, kad konservatoriams galėjo įtaką daryti Kremlius.

Paklaustas, ar nemano, kad tokiu atveju reikėtų kreiptis į specialiąsias tarnybas, premjeras pasakė, kad „tas jau ir padaryta“.

Paklaustas, į kokias tarnybas kreipėsi, premjeras paprašė pasiimti sąrašą, ir pasižiūrėti, kokios tarnybos yra „kriminalinės žvalgybos arba žvalgybos subjektai“.

Nebuvo kalbus Vyriausybės vadovas ir atsakinėdamas į klausimą, kada buvo kreiptasi į specialiąsias tarnybas.

„Kreipiausi, kada maniau, kad yra reikalinga kreiptis“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras nesileido į kalbas, kas nurodoma kreipimesi.

„Tai yra slaptas raštas“, – sakė S. Skvernelis.

VSD premjero raštą gavo

Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovė spaudai Aurelija Katkuvienė DELFI patvirtino, kad premjero raštą VSD yra gavęs, tačiau plačiau jo komentuoti negalėjo.

„Patvirtinu, kad raštą esame gavę, tačiau komentuoti negalime, nes raštas yra su riboto naudojimo žyma“, – teigė A. Katkuvienė

Karbauskis apie įtaką konservatoriams informacijos neturi

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė neturįs informacijos apie tai, kad konservatoriams Kremlius galėtų daryti įtaką.

„Žinote, jie labai dažnai dirba taip, kaip naudinga kitoms valstybėms, tai atrodo, bet ar su Kremliumi, aš nežinau“, – sakė R. Karbauskis.

Perklaustas dėl Kremliaus įtakos konservatoriams, jis teigė, kad neturi tokios informacijos.

Rekomenduoja kreiptis į Molėtų observatoriją

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis pažymėjo, kad premjeras paskutiniu metu yra linkęs laisviau žiūrėti į faktus.

„Jis sakė, kad ir su mokytojais yra su daryta darbo grupė deryboms, nors iš tikrųjų tai buvo netiesa. Galbūt, premjeras meluoja ir šiuo atveju.

Bet jeigu iš tikrųjų kreipėsi, tai aš rekomenduoju premjerui pirmiausia kreiptis į Molėtų observatoriją. Žinau, kad ten dirba labai gerų specialistų, kurie galėtų atsakyti, kokioms žvaigždėms susirikiavus į vieną eilę premjerui galėjo šauti tokių minčių. Ir kreipęsis ten jis galbūt suprastų, kad tarnybas geriau yra palikti ramybėje, nes jos turi rimtų darbų“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, jeigu premjeras svarsto tai rimtai, tada reikėtų susirūpinti jo sveikatos būkle.

„Aš tada manau, kad gal reikėtų svarstyti apskritai dėl premjero sveikatos būklės – ar tikrai toks žmogus yra tinkamas eiti tokias pareigas“, – sakė G. Landsbergis.