Kauno apygardos teismas, kaip apeliacinė instancija, nutarė palikti nepakeistą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2018 m. spalio 4 d. nutartį.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba primena, kad vaikai grąžinti šeimai. Vaiko atstovai pagal įstatymą geranoriškai bendradarbiavo tiek su vaiko teisių apsaugos specialistais, tiek su atvejo vadybininku, tiek su socialiniais darbuotojais.

Toks sprendimas priimtas vertinant tai, kad buvo jaučiama stipri tėvų motyvacija susigrąžinti vaikus, keisti šeimoje nusistovėjusią auklėjimo metodiką.

2018 spalio 24 dienos šeimos atvejo posėdyje, bendru dalyvių sutarimu, buvo nuspręsta grąžinti vaikus tėvui G. Kručinskui (...), teikiant intensyvią socialinių darbuotojų priežiūrą ir pagalbą.

Eglė Kručinskienė bendrauja su vaikais, gyvena kartu. Šeimai teikiamos intensyvios socialinės paslaugos, teigiama pranešime spaudai.

DELFI primena, kad prokurorai ikiteisminį tyrimą garsiojoje istorijoje baigė lapkričio 13-ąją. Prokurorai pranešė, kad ikiteisminis tyrimas tėvo atžvilgiu nutrauktas. Buvo pranešta, kad mama turės atsakyti dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kauniečiui kiek anksčiau buvo pareikšti kaltinimai dėl keturmetės dukros mušimo. Tiesa, pats tėvas nemano, kad sudavimas per užpakalį yra nusikaltimas.

„Ikiteisminis tyrimas baigtas pirmadienį. Iki lapkričio 16 dienos pusės gali pateikti prašymus. Motinai pareikštas kaltinimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Vaiko tėvui buvo pareikšti įtarimai, tačiau ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Laukiame, kol proceso dalyviai susipažins su medžiaga“, – tuo metu spaudos konferencijoje kalbėjo Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė.

Kiek anksčiau G. Kručinskas DELFI teigė, kad tyrimas buvo pradėtas dėl pliaukštelėjimo per užpakalį.

„Globėja, pas kurią buvo mūsų vaikučiai, nežinau, tyčia ar ne, apklausė mūsų mergaitę ir paklausė, ar per užpakalį gavo nuo tėčio. Ji pasakė, kad gavo. Tuo pagrindu ir pareiškė kaltinimus. Juk neiškels kaltinimų dėl auklėjimo – jie traktuoja, kad tai smurtas pagal naują įstatymą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, mane apklausė. Viskas vyko labai greitai – jau posėdžio metu buvo paviešinta mergaitės apklausa ir metė man kaltinimus“, – teigė G. Kručinskas.

Beje, pats kaunietis neslepia, kad iš tiesų sudavė mergaitei. „Tai yra visiška nesąmonė. Ta prasme nežinau, ar tas įstatymas liepia žmonėms taip daryti. Privalomą ir būtiną tėvo drausminimą paverčia smurtu. Vaiko teisės, policija, prokurorai daro taip, kaip įstatymas sako. O įstatymas užaštrintas kaip adatos smaigalys. Neslėpsiu, kad buvau vieną kartą sudavęs. Aš nemanau, kad tai kažkoks nusikaltimas“, – įsitikinęs G. Kručinskas.