„Yra tokių labai įdomių kandidatų ir į Vilniaus merus, ir į ką tik nori. Net ir į Lietuvos merus“, - kalbėjo profesorius V. Landsbergis.

Jo teigimu, sunku pasakyti, ką galėtų reikšti toks E. Masiulio ketinimas, kai jis yra vienas pagrindinių kaltinamųjų vykstančioje plataus masto kyšininkavimo byloje, kurios baigtis kol kas nėra aiški.

Pasak profesoriaus, galbūt E. Masiulis, neatlaikęs įtampos, pradeda neadekvačiai elgtis. Nors ir yra politiškai ir juridiškai pažeistas, tokiu būdu mėgina parodyti, kad yra niekuo dėtas ir drąsiai eina į valdžią.

„Nežinau, tai yra savotiškas žmogus, kuris turėjo prezidentės pasitikėjimą ir jį pardavė“, - sakė TSLKD garbės pirmininkas.

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis ketvirtadienį paskelbė žadąs dalyvauti rinkimuose dėl Klaipėdos miesto mero posto.

Šiuo metu E. Masiulis yra vienas pagrindinių kaltinamųjų vadinamojoje ,,MG Baltic“ byloje. Teisėsauga įtaria, kad politikas, imdamas kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose. E. Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.