Kalbėdamas apie biudžeto nepriėmimo pasekmes, S. Skvernelis teigė, kad dėl to nukentės labiausiai Lietuvos dirbantieji.

„Pasekmės yra tokios: šiandien mes kalbame apie tai, kad milijonas Lietuvos dirbančiųjų, nesvarbu, kur jie dirbtų – ar viešajame sektoriuje, ar privačiame sektoriuje, jiems bus nesumažinti su darbo santykiais susiję mokesčiai. Tai reiškia, kad visi šalies dirbantieji negaus, priklausomai nuo jų uždirbamo atlyginimo, nuo minimalios algos iki 1,5 VDU, tai yra nuo 14 iki 60 eurų kas mėnesį“, – sakė premjeras.

Anot jo, nepriėmus biudžeto, taip pat nebus galima mokytojams didinti atlyginimų apie 10 procentų, kas yra jau numatyta biudžeto projekte, nebus galima didinti atlyginimų teisėsaugos pareigūnams, medikams, nebus galima spręsti klausimų su gydytojais rezidentais, didinti atlyginimų valstybės tarnautojams.

„Iš esmės toliau prasidės grandininė reakcija, nes mokesčių reforma yra susijusi su pensijų reforma, vadinasi, mes negalėsime indeksuoti pensijų, t. y. kelti pensijų, tik galėsime mokėti bazines pensijas (…) Gyvensime su 1/12 valstybės biudžeto. O tai reiškia, kad ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gaus 1/12 asignavimų ir nevyks šalyje rinkimai, nes tiesiog nebus finansavimo“, – sakė S. Skvernelis.

Turi planą prieš Vyriausybę

Jis taip pat užsipuolė konservatorius, kurie, anot jo, sistemingai ir tikslingai kelia šalyje chaosą, mat nori nuversti valdžią.

„Tai yra vienintelis būdas ir noras sukelti tokį chaosą, o iš kitos pusės, tai, kas daroma, yra nuoseklus planas: ne tie laimėjo (…) Pagal konservatorių partijos tą nutekintą planą ir schemą, galite laiko grafiką susidėlioti. Aš galiu jums parodyti veiksmų planą, kaip yra sudėliota, tai jie tą nuosekliai vykdo“, – sakė S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie sekmadienį vyksiantį protestą, S. Skvernelis pabrėžė, kad jį organizuoja ne profsąjungos, o „ponas Tapinas“ (Andrius Tapinas – DELFI), kuris, anot premjero, „dabar tampa politiku, nebe žurnalistu“.

„Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką. Tai tiesiog jeigu tokio chaoso yra tikslas pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tiesiog tą tikslą reikėtų ir įvardinti. (…) Manau, kad didžioji dalis visuomenės apsispręs, ko jie nori, kokius tikslus turi. O demokratinėje šalyje tikrai mes negalime kitaip elgtis, skatiname visas teisėtas protesto akcijas, mitingus, bet tai, kas yra įvykdyta Švietimo ir mokslo ministerijoje, tai yra įstatymų pažeidimas. Dabar galėtume svarstyti, dėl ko tai buvo leista padaryti ar neleista padaryti, bet iš esmės tai yra įstatymų pažeidimas“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, valstybė tikrai sustiprins visur valstybės objektų apsaugą, reikalaus griežtai laikytis susirinkimų įstatymo.