Taip jis įvertino premjero Sauliaus Skvernelio pasisakymą, esą sekmadienį Vilniuje rengiamas profsąjungų mitingas yra konservatorių planas, kaip destabilizuoti padėtį valstybėje, o žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas neva esąs to plano dalis.

„Premjeras pasisakė emocingai, bet pasakė tiesą. Ir tai nėra Skvernelio isterija. Isterija yra konservatorių ir Palucko socialdemokratų gretose, nes po šiandienos balsavimo Seime dėl biudžeto priėmimo dienos opozicija pamatė, kad jų planas – stabdyti mokesčių reformą – neišdegs ir biudžetas bus priimtas. Todėl griebiamasi bet ko, ir tik tam, kad valstybėje sukelti chaosą. Opozicija pamatė, kad jų laukia treji pralaimėti rinkimai, ir tai juos veda iš proto“, - sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis atmetė dvejones, esą savaitgalį prieš mitinguojančius gaėtų būti panaudota jėgos poveikio priemonės.

„Esame demokratinė, o ne policinė valstybė. Juk nė vienam ministerijoje (Švietimo ir mokslo – aut.) susirinkimų įstatymą pažeidinėjančiam mokytojui niekas net protokolų nesurašė. Tai rodo, kad mes gerbiame teisę protestuoti, tačiau dėl formos turime būti aiškūs – įstatymai pažeisti, ir tai neturi būti toleruojama toliau“, - sakė R. Karbauskis.

Politikas DELFI aiškino, esą „po mūsų tyrimų pristabdyti oligarchai atsitraukė, tačiau matyt bandoma susigrąžinti savąsias įtakas ir tam naudojamos visos priemonės, įtakos politikams – taip pat“.

„Tikiuosi, kad žmonės išgirs, kas vyksta valstybėje. Visuomenė atsirinks, kas vyksta. Mes (valdančioji koalicija – aut.) jau buvome įvelti į jų (opozicijos – aut.) intrigas, tačiau daugiau to neleisime. Atstatyti premjerą dabar būtų jų visų svajonė, prezidentės - taip pat.

Tačiau mes suvokiame savo atsakomybę prieš rinkėjus, mes viską darome pagal savo rinkimų programą, ir kai nuo sausio mėnesio pagal mūsų reformą kiekvienas, pabrėžiu – kiekvienas pajaus didėjančias pajamas, tada supras žmonės, kas nenorėjo tokio pagerėjimo ir kam tai nenaudinga“, - DELFI sakė R. Karbauskis.

Skvernelis: valdžią planuojama nuversti

Premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad į jo rankas pakliuvo „valstiečių“ valdžios nuvertimo planas. Pasak Vyriausybės vadovo, teisėtai išrinktą valdžią nuversti siekia konservatoriai. Premjeras neatmeta galimybės, kad tai gali būti daroma su Kremliaus pagalba, todėl, tvirtino Vyriausybės vadovas, Lietuvos specialiosios tarnybos turės atsakyti į šiuos keliamus būgštavimus.

„Noriu, kad ir jūs tą žinotumėte (...) Mes turime schematiką, nuo ko tai prasidėjo (...) Tai yra noras sukelti tokį chaosą, o iš kitos pusės galiu pasakyti - tai, kas yra daroma, yra nuoseklus planas - ne tie laimėjo (rinkimus. - ELTA)“, - Liberalų frakcijos posėdyje kalbėjo premjeras. Šiame plane, tikino Vyriausybės vadovas, yra deklaruotas nuoseklus esamos teisėtos „valstiečių“ valdžios nuvertimo siekis.

„Pagal tą vadinamąjį nutekintą planą ir schemą (...) jie (konservatoriai. - ELTA) tą (valdžios nuvertimą. - ELTA) nuosekliai vykdo“, - kalbėjo premjeras.

S. Skvernelis leido suprasti, kad sekmadienį organizuojamas žurnalisto Andriaus Tapino mitingas taip pat yra šio plano dalis. Mitingą, pasak premjero, organizuoja ne profsąjungos, bet pats politiku panoręs tapti žurnalistas A. Tapinas.

Galiausiai premjeras tvirtino, kad, reaguojant į būsimus streikus, bus imamasi atitinkamų priemonių - sustiprinant visų valstybės objektų apsaugą.

„Valstybė tikrai sustiprins visų valstybės objektų apsaugą ir reikalaus griežtai laikytis numatytų atstumų“, - pabrėžė S. Skvernelis.

Ketvirtadienį Seime vykusioje Vyriausybės valandoje S. Skvernelis sulaukė liberalų lyderio Eugenijaus Gentvilo klausimo. Liberalas teiravosi S. Skvernelio, kaip jam pavyko gauti planą, apie kurį užsiminė Liberalų frakcijos posėdyje.

„Be visų biudžeto dalykų, jūs šiandien atskleidėte, jūs taip išsireiškėte, teisėtos valdžios nuvertimo planą, kurį vykdo konservatoriai. Jūs sakėte, kad yra schematika, datos, faktai, ir aš iš principo tikiu, kad jūs visa tai turite. Tačiau man norisi sužinoti, ar jūs pats ten taip, su savo patarėjų pagalba atradote tą planą, ar čia Lietuvos specialiosios tarnybos padėjo demaskuoti tą teisėtos valdžios nuvertimo planą“, - Seime klausė premjero E. Gentvilas.

S. Skvernelis atsakė, kad dėl šio plano dar tik kreipsis į specialiąsias tarnybas. Pasak premjero, tarnybos turi ištirti, ar konservatoriai kartais nedirba Kremliui.

,,Taip, tikrai kyla tokių įtarimų (...) ir kreipsimės į tarnybas, nes, kas yra daroma mūsų kolegų, tikrai atrodo, kad yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar ten nėra sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Manau, kad mūsų specialiosios tarnybos tą atsakys. Tokių prielaidų galima daryti“, - Seime Vyriausybės valandoje teigė premjeras.

Vėliau liberalų lyderis Eltai tvirtino, kad, Vyriausybės valandoje užduodamas premjerui klausimą, siekė pasitikslinti, ar iš tikrųjų jis tebemano taip, kaip ir kalbėjo būdamas frakcijos posėdyje.

„Aš nutariau pasitikrinti per Vyriausybės valandą, galvojau, kad jis neigs, ką pasakęs, kad po kelių valandų jis bus atvėsęs, o jis dar griežčiau apie Kremliaus ranką ir taip toliau“, - stebėjosi E. Gentvilas ir teigė nelabai galįs suprasti tokių premjero kalbų.

„Mes filmavome, premjeras matė, kad filmavome, į kameras šnekėjo, feisbuko tiesioginė transliacija vyko. Jis čia kažkokį karą su konservatoriais nori pradėti“, - apibendrino E. Gentvilas.