Tačiau po ketvirtadienį vykusio švietimo profsąjungų atstovų ir ekspertų susitikimo su šalies vadove A. Navickas teigė kol kas nematantis geranoriškumo ir pastangų iš Vyriausybės pusės.

„Mes esame ministerijoje, o nevyksta jokios derybos, tai mums atrodo labai keista. Streikas vyksta, o noro išspręsti priežastis, dėl ko vyksta streikas, iš Vyriausybės pastangų nematome“, - kalbėjo A. Navickas. Jis kritiškai įvertino ir premjero Sauliaus Skvernelio trečiadienį deklaruotą pasiūlymą sudaryti komisiją, kurioje būtų sprendžiamas visų viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų kėlimo klausimas. Pasak jo, premjero raginimas derėtis visoms profesinėms sąjungoms iš karto yra noras supriešinti viešojo sektoriaus darbuotojus.

„Mes tikrai pritariame ir kitų sričių norams spręsti problemas, ir jie tą tikrai gali daryti, bet aš nemanau, kad tai reikėtų daryti Švietimo ministerijoje. Kiekviena šaka ar sritis turėtų namų darbus daryti savose ministerijose“, - kalbėjo A. Navickas.

Tuo tarpu D. Grybauskaitės vaidmenį dalyvaujant Vyriausybės ir streikuojančių mokytojų konflikte A. Navickas įvertino teigiamai. Anot jo, D. Grybauskaitės dalyvavimas užsitęsusiame ginče yra rimta pagalba išeinant iš aklavietės.

„Suprantant tai, kad darbdavys yra Vyriausybė, ir Prezidentūra labai aiškiai pasakė, kad neturi galių ir neturi atstovauti darbdaviui, tai mes džiaugiamės ir matome Prezidentūrą kaip moderatorių, tarpininką išeiti iš šios aklavietės. Tuo labai džiaugiamės“, - pabrėžė streikuojančių pedagogų lyderis.

A. Navickas teigė, kad su prezidente neaptarė, kas galėtų pakeisti atleidžiamą ministrę Jurgitą Petrauskienę. Pasak jo, tai padaryti yra valdančiųjų prerogatyva. A. Navickas pabrėžė, kad kol kas D. Grybauskaitė užsiminė tik apie J. Petrauskienę laikinai pavaduosiantį ministrą.

„Prezidentė informavo, kad laikinai švietimo ministrą pavaduos Rokas Masiulis“, - teigė jis.

Galiausiai A. Navickas perdavė Vyriausybei skirtą Prezidentūros raginimą nelaukti, kol bus surastas naujas švietimo ministras. Jis ragino ministeriją ir Vyriausybę pradėti realias derybas.

„Prezidentūra ragina Švietimo ir mokslo ministeriją nelaukti ministrų. Juk yra komanda, kuri gali dirbti, ir mes galime toliau judėti ir su poįstatyminiais aktais, tuo labiau, kad mes vis dar esame ministerijoje ir galime kalbėtis“, - apibendrino A. Navickas.

Po D. Grybauskaitės susitikimo su švietimo profsąjungų atstovais, ekspertais ir politikais vyriausioji prezidentės patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Rūta Kačkutė teigė, kad prezidentė skubos tvarka Seimui teikia įstatymo pataisas. Tačiau, kalbėjo Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderis A. Navickas, toks žingsnis nepaskatins streikuojančių mokytojų bematant apleisti Švietimo ir mokslo ministerijos patalpas.

„Nelabai tikėtina, kad mes tik išgirdę pažadus nutrauksime tą procesą, nes buvo per ilgai nesikalbama su mumis. Juk visus metus nebuvo noro diskusijai, keturias savaites nebuvo bandymų iš Vyriausybės ir ministerijos spręsti tą situaciją. Tai dabar matome tą geranoriškumą, matome pozityvą, tad mes tikrai esame linkę svarstyti galimybes, kaip atkurti ugdymo procesą“, - pabrėžė streiką LŠDPS pirmininkas.

ELTA primena, kad neterminuotas švietimo darbuotojų streikas prasidėjo pirmadienį, lapkričio 12 dieną, 5 mokyklų pedagogų streiku.