Iš Lietuvos į Angliją, Vulverhamptoną, su mama ir patėviu persikrausčiusi Viktorija buvo nužudyta balandį, tačiau jos byla teisme buvo atversta tik lapkričio pabaigoje. Bylos nagrinėjimas turėtų būti baigtas po kelių savaičių.

Pagrindinis įtariamasis neigia savo kaltę ir nesutinka su jam keliamais kaltinimais – išžaginimu, nužudymu ir išniekinimu jau po mirties. Vienintelis įtariamasis – šešiolikmetis vaikinas, su Viktorija parke susitikęs vidurnaktį.

Nors vaikinas neneigia, kad buvo susitikęs su mergina. Taip pat neneigia, kad su ja lytiškai santykiavo, tačiau teigia, kad tai esą buvo daroma abipusiu sutarimu.

Prasidėjus teismų posėdžiams buvo paskelbtos ne tik ekspertizės išvados, įrodančios žiaurų nusikaltimą, bet ir kitos šokiruojančios detalės apie patį nusikaltimą ir dingusius įkalčius.

Teismo posėdžio metu taip pat paaiškėjo, kad ant nepilnametės apatinių, kuriuos ji dėvėjo tą naktį, buvo rasta patėvio DNR pėdsakų, tačiau teismo ekspertai aiškina, kad jų galėjo atsirasti atsitiktinai.

Įkalčius galėjo nuplauti lietus

Anglijos policija teigia, kad 14-metė buvo nužudyta parke esančiame paviljone, kurį vietiniai vadina „Juoduoju namu“. Tik tada jos kūnas buvo nutemptas apie 150 metrų iki suoliuko netoli tvenkinio, rašoma portale „Express & Star“.

Vis dėlto, pareigūnus trikdo tai, kad Anglijoje tąnakt stipriai lijo. Lietus galėjo nuplauti svarbius įkalčius – kraujo buvo rasta paviljone ir netoli merginos kūno, tačiau nerasta atstume, kurį jos kūnas buvo galimai tempiamas.

Viktorija

Teismo ekspertas Philipas Fieldas teisme teigė, kad būtent dėl šios priežasties – įkalčių nebuvimo – negali tiksliai įvardyti, kaip kūnas buvo nugabentas nuo paviljono iki suoliuko.

Kitas teismo ekspertas Robertas Bone'as teigė, kad įkalčių jie galimai neranda būtent dėl naktį lijusio lietaus.

Vaizdo kameros užfiksavo, kad vaikinas persirengė

Vaizdo kamerų įrašus peržiūrėję pareigūnai pastebėjo, kad vaikinas į parką atėjo nešinas krepšiu. Išeidamas vaikinas krepšį vis dar turėjo, tačiau buvo jau su kitomis kelnėmis.

Vis dėlto, niekam nepavyko rasti įkalčių, kurie galimai galėtų įrodyti šešiolikmečio kaltę.

Galimai nusikaltimo metu dėvėtų drabužių pareigūnai šešiolikmečio namuose nerado ir vėliau juose atlikdami kratą.

Viktorija

Vaizdo kamerose užfiksuota, kad vaikinas į parką, kuriame 23 val. turėjo susitikti su Viktorija, įėjo 22 val. 44 min. Nepilnamečiai susipažino „Facebook“ tinkle.

Ant apatinių rado patėvio DNR

Anglijos pareigūnai ištyrė mergaitės apatinius, kuriuos jie rado susuktus ir įspraustus į džinsų kišenėlę. Tyrimo rezultatai parodė, kad ant jų buvo rasta jos patėvio DNR.

Tiesa, teismo ekspertė Lorna Fergus pažymėjo, kad DNR dalis yra labai nedidelė. „Tai buvo spermos pėdsakai, kurie galėjo likti nuo ankstesnių lytinių aktų“, – teigė ekspertė patvirtindama, kad tai tikrai neparodo, kad nužudymo naktį galėjo būti toks lytinis aktas.

Ji taip pat teigia, kad rasti DNR įrodymai galėjo būti atsitiktiniai. „Jis (patėvis) ir Viktorija gyvena vienuose namuose, taip pat nešvarius drabužius deda į tą patį skalbinių krepšį, skalbia vienoje skalbimo mašinoje“, – galimas tokio DNR radimo priežastis vardijo ekspertė.

Lietuviai ir britai feisbuke gedi Viktorijos

Kraupūs sužalojimai

14-metė Viktorija, portalo „Express & Star“ duomenimis, buvo nužudyta buku daiktu, panašiu į plaktuką. Merginai buvo suduota daugiau nei dvidešimt smūgių, dauguma jų – į galvos sritį.

Nuo smūgių merginai buvo pažeista kaukolė, sutrenktos smegenys.

Gydytojas patologas teisme nurodė, kad merginai buvo sulaužyta nosis, kairė jos pusė buvo beveik nuplėšta, kairė ausis buvo perplėšta, sužalota akis.

Paauglė įvardyta kaip linkusi maištauti

Iš Lietuvos į Angliją su šeima išvykusi paauglė teisme buvo įvardyta kaip linkusi bėgti iš namų. A. Turtono teigimu, mergina ne kartą buvo ieškoma su policijos pareigūnų pagalba, esą bėgdavo iš namų ir laiką su draugais leisdavo parke.

Teigiama, kad paauglė buvo ir sulaikyta, kai buvo įtarta, kad ji pavogė savo patėvio kreditinę kortelę.

Lemtingąją dieną paauglė išėjo iš namų susitikti su draugais. Vėlų vakarą, kai draugai skirstėsi namo, ji pasakė, kad dar pasiliks, nes buvo suplanavusi susitikimą vidurnaktį. Teisme, anot A. Turtono, buvo neabejojama, kad kaltinamasis yra tas vaikinas, kuris turėjo susitikti su lietuve.

Viktorija

Pareigūnai nustatė, kad prieš vidurnaktį kaltinamojo mobilusis telefonas buvo išjungtas. Pirmą valandą nakties paauglys grįžo namo, kiek vėliau, po pusvalandžio, buvo įjungtas ir mobilusis telefonas.

Merginą radęs vyras apibūdino ir daugiau aplinkybių. A. Turtono teigimu, parke buvo pašiūrė, kurioje galimai ir įvyko nusikaltimas. Pašiūrėje buvo rasta nusikaltimo įrodymų.

Teismo posėdžio metu kaltinamasis nepripažino savo kaltės ir toliau teigė, kad apie nusikaltimą sužinojo tik iš žiniasklaidos.

Nusikaltimas sukrėtė aplinkinius

DELFI balandį rašė, kad veiksmų ėmėsi ne tik policija, bet ir vietos gyventojai. Pareigūnams jie suteikė naudingos informacijos, kuri esą padėjo sulaikyti įtariamuosius.

Sujudo ir žiniasklaida. Apie įvykį pranešė didžiausi JK laikraščiai, pradedant „The Guardian“ ir „Independent“, baigiant „The Daily Star“.

Viktoriją pažinoję žmonės feisbuke dalijasi palaikymo šeimai žinutėmis, o mažąją Viktoriją meiliai vadina „Tori“. „Dėl šio nekalto vaiko plyšta širdis. Mano maldos ir mintys yra su jos šeima“, – socialiname tinkle rašo Lisa. „Ilsėkis ramybėje, angelėli! Užuojauta tėveliams“, – antrino Kristina. Ir tai tik kelios sukrėstų vietos gyventojų žinutės.

Feisbuke buvo renkamos rinkti lėšos Viktorijos laidotuvėms.

Skelbiama, kad tikslas buvo surinkti 1 tūkst. svarų, tačiau britų ir lietuvių bendruomenių gerumas pranoko lūkesčius – vos per tris dienas buvo paaukota daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Pinigus rinko bendramokslė

Pinigus rinkti feisbuke pradėjo artima Viktorijos draugė Bethany. „Kad tėvai nesijaudintų dėl išlaidų laidotuvėms tokiu sunkiu laikotarpiu ir kad Tori laidotuvės būtų pačios gražiausios“, – paklausta, kodėl pradėjo rinkti lėšas, DELFI sakė Bethany.

Aukoja, sako ji, visi – ir lietuviai, ir britai, tačiau daugiau paramos esą gauna iš Vulverhamptone gyvenančių lietuvių. „Ji buvo miela maža mergaitė. Mes labai ją mylėjome“, – DELFI sakė Viktorijos bendramokslė britė Bethany.

Ji pridūrė kalbėjusi su nužudytos mergaitės tėvais po įvykio ir teigia, kad jų širdis tiesiog plyšta.