S. Skvernelis demagogija išvadino kalbas, kad jis pasyviai dalyvavo derybose su reikalavimus keliančiais pedagogais. Jo teigimu, švietimo ir mokslo ministrė turėjo visišką jo paramą, o jai bendraujant su mokytojais, jis nuolatos su J. Petrauskiene kontaktavo.

„Buvau aš įsitraukęs nuo pat pradžių, aš dalyvavau ir pasirašant ir kolektyvinę sutartį, ir ne kartą su profesinėmis sąjungomis kalbėjomės ir mano kabinete, ir Vyriausybėje“, - ketvirtadienį „Žinių radijuje“ kalbėjo premjeras. Jis pabrėžė, kad taip pat aktyviai dalyvavo kuriant etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelį.

Tai, kad skleidžiama priešinga informacija apie jį, bei tai, kad J. Petrauskienė vengė kalbėtis su Švietimo ir mokslo ministerijoje streikuojančiais mokytojais, pasak S. Skvernelio, yra tiesiog demagogija. Jis tvirtino, kad J. Petrauskienė Švietimo ir mokslo ministerijoje praleido ne vieną naktį derėdamasi su mokytojais, nors, aiškino jis, žiniasklaida nušvietė tai priešingai.

Vyriausybės vadovas tikino, kad kylančias įtampas kursto konservatoriai, o prieš Vyriausybės tikslus nusiteikusių politikų pagrindinis interesas - sužlugdyti biudžetą ir gerai dirbančią Vyriausybę. Anot jo, tokie konservatorių tikslai neigiamai atsilieptų visiems Lietuvos žmonėms.

„Tikslas yra toks, koks suformuluotas tų pačių konservatorių - sužlugdyti bet kokią kaina biudžetą, tai reiškia, kad visiems Lietuvos gyventojams, pabrėžiu, visiems dirbantiesiems, nesvarbu kur tu bedirbtum - viešajame sektoriuje, ar privačiame sektoriuje, pensininkams, jaunoms šeimoms, visiems norima padaryti krizę ir krachą“, - apibendrino premjeras. Pasak jo, valdžios siūlomas politikos kelias ir biudžetas yra teisingas.

„Priėmus biudžetą, kiekvienas dirbantis pajustų nuo 20 iki 60 eurų didėjimą, ar tu būtum „Maximos“ kasininkas, ar valytojas, ar mokytojas, ar policininkas, ar politikas. Jei to nebūtų - nebūtų vaiko pinigų, nebūtų pensijų indeksavimo 26,5 euro kiekvienam pensininkui, nebūtų socialinei sričiai skirti pinigai, nebūtų vaiko teisių apsaugos tarnyboms, galiausiai nebūtų Vyriausiajai rinkimų komisijai, o mes kitais metais turime trejus rinkimus“, - kalbėjo S. Skvernelis. Jis pabrėžė, kad koreguoti biudžeto jau nebėra įmanoma.

Premjeras apibendrindamas pabrėžė, kad opozicija Vyriausybės žlugimo ir jo atsistatydinimo siekia nuo pat šios valdžios darbo pradžios. Tačiau, tvirtino jis, to juo nepatenkinti politikai nesulauks.