„Aš nemanau, kad su Lenkų rinkimų akcija bus susitarta bent jau iki prezidento rinkimų arba, kitaip sakant, iki naujos Vyriausybės (...). Tad greičiausiai čia - tik pokalbio pradžia. Bet dabar - vargu“, - komentuodamas viešoje erdvėje kilusias kalbas, kad premjerui Sauliui Skverneliui atleidus tris ministrus, vienas iš ministerijos portfelių galėtų atitekti LLRA-KŠS, sakė G. Kirkilas.

Viešai kalbama, kad Kultūros ministerija greičiausiai ir atitektų į valdančiąją koaliciją įsijungti nusprendusiai LLRA-KŠS. Tačiau, pasak G. Kirkilo, kam iš tikrųjų atiteks šis postas, reikėtų pirmiausiai tartis su kultūros bendruomene.

„Dėl kultūros (ministro. - ELTA) aš siūlyčiau premjerui susitikti su kultūros bendruomene. Kultūros bendruomenė šiuo atveju, kada Vyriausybė nėra griežtai politinė, galėtų išskirti savo lyderį arba vieną iš lyderių“, - „Žinių radijuje“ kalbėjo G. Kirkilas.

Antradienį LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis teigė, kad jo vadovaujama partija neskuba oficialiai įsijungti į valdančiąją koaliciją ir gali toliau tiesiog remti gerus valdžios sprendimus.

Kalbos apie LLRA-KŠS įsijungimą į valdančiąją koaliciją atsinaujino pirmadienį, kai premjeras S. Skvernelis pranešė apie ketinimą atstatydinti tris Vyriausybės ministrus: aplinkos ministrą Kęstutį Navicką, švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę bei kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.