Paklaustas, ar yra sunku suderinti ir frakcijos seniūno poziciją, ir darbą rinkimų kampanijoje, E. Gentvilas DELFI sakė, kad suderinti įmanoma viską, tačiau jis nenorintis užimti visų pozicijų.

„Aš turiu patirties, kiek tenka gaišti laiko ir važinėti po visą Lietuvą su skyriais, su rinkėjais. Tai kaip partijos pirmininkas privalėsiu tą darbą daryti, tai ir darysiu. Kitas aspektas, nenoriu aš užsigrobti vienas pats visų pozicijų, norisi paryškinti ir kitus žmones – tiek Jušką (Ričardas Juška, tapęs frakcijos seniūnės pavaduotoju – DELFI), tiek Viktoriją Čmilytę.

Seime šiuo metu yra tik dvi partijos, kurių pirmininkas kartu yra ir frakcijos seniūnas, tai yra „valstiečiai“ ir konservatoriai. Kitos partijos kaitalioja, varijuoja – Kirkilas nėra frakcijos seniūnas, Žemaitaitis nėra frakcijos seniūnas. Socialdemokratų ir lenkų partijos pirmininkai apskritai yra už Seimo ribų. Jie daro rokiruotes frakcijos seniūnų, tai aš nematau reikalo laikytis įsikabinus, norisi suteikti galimybę ir kitiems žmonėms“, – sakė E. Gentvilas.

Jis taip pat teigė, kad V. Čmilytė–Nielsen bus gera frakcijos seniūnė, kai kuriais aspektais net geresnė už jį patį.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Ji mažiau arši, mažiau emocinga, labiau racionali. Aš čia savo blogąsias savybes vardinu. O patirties ji jau tikrai įgijo per ketverius parlamentinio darbo metus. Ji buvo ir mano pavaduotoja kaip seniūno, tai čia vienu laipteliu aukščiau. O kaip liberalę aš ją vertinu labai gerai. Mes puikiai sutariame, puikiai sugyvename“, – sakė politikas.

Jis taip pat prisipažino, kad rugsėjį vykusiuose frakcijos seniūno rinkimuose ėjo varžytis su vėliau frakciją ir partiją palikusia Aušrine Armonaite, nes tarp jų jautėsi įtampa.

„Kalbant apie santykį su Armonaite rugsėjo mėnesį, tai jau buvo tos įtampos. Buvo aišku, kad Armonaitė palaiko Šimašiaus išėjimą iš partijos komiteto pavidalu ar iš partijos apskritai. Taip ir atsitiko. Tai tada aš nutariau konkuruoti. Mes tikrai pučiame su Viktorija tą pačią dūdą, tai čia nėra prasmės konkuruoti“, – sakė iš frakcijos seniūno posto pasitraukęs E. Gentvilas.

„Esu dėkinga frakcijos kolegoms už pasitikėjimą, taip pat – E. Gentvilui už puikią lyderystę iki šiol. Jis ir toliau lieka partijos pirmininku, pasiskirsčius atsakomybes bus lengviau skirti pakankamai dėmesio ir partijai, ir parlamentiniam darbui. Mano, kaip išrinktos seniūnės, tikslas, kad liberalų frakcija Seime nuosekliai atstovautų liberaliai mąstančius žmones. Stengsiuosi, kad ryžtingai oponuotume abejotinoms valdančiųjų iniciatyvoms ir konstruktyviai bendradarbiautume su kitomis opozicinėmis frakcijomis“, - Liberalų sąjūdžio išplatintame prasnešime spaudai cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

E. Gentvilas pats kitais metais žada kandidatuoti į EP. Šiuo metu yra reitinguojamas Liberalų sąjūdžio sąrašas šiuose rinkimuose, tad yra tikimybė, kad E. Gentvilas taps šio sąrašo lyderiu.