Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiai neatmeta galimybės, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) galėtų prisidėti prie valdančiosios koalicijos, šios partijos nariams pasiūlant ir ministrų portfelių.

„Visko gali būti. Šiandien trys pozicijos yra laisvos, tad visko gali būti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Anot jo, LLRA-KŠS prisidėjimas prie valdančiosios koalicijos jai suteiktų daugiau stabilumo.

Tokios galimybės neatmeta ir LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Mes Lenkų rinkimų akcijos palaikymą tikrai turime, o šnekant apie prisijungimą prie koalicijos, tai LLRA-KŠS sprendimas, negaliu kalbėti už juos. (...) Jeigu jie norėtų prisijungti prie koalicijos, mes tikrai tai svarstytume“, – apie galimybę LLRA-KŠS gauti ministrų portfelių sakė R. Karbauskis.

S. Skvernelio ir R. Karbauskio teigimu, kol kas pokalbiai su lenkų atstovais ta tema nevyksta.

R. Karbauskis tik suabejojo, ar LLRA-KŠS atstovas galėtų vadovauti Švietimo ir mokslo ministerijai.

„Galvoju, kad švietimo klausimais Lenkų rinkimų akcijos lyderystė sukeltų daugiau abejonių negu pasitikėjimo“, – teigė jis.

„Kultūros būtų galima svarstyti tikrai“, – pridūrė „valstiečių“ lyderis.

Pats R. Karbauskis teigė, kad nepretenduoja į kultūros ministrus, nes jam svarbesnės LVŽS frakcijos Seime seniūno pareigos.

„Aš esu frakcijos vadovas. Tapęs ministru negalėčiau būtų frakcijos vadovu. Frakcijos vadovo pareigos yra pagrindinės“, – sakė jis.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad keičia tris savo Vyriausybės ministrus – kultūros, švietimo ir mokslo bei aplinkos.

„Yra sričių, kuriose norėčiau matyti didesnį proveržį, didesnę dinamiką, didesnį ryžtą. Todėl noriu pranešti jums, kad šiandien priėmiau sprendimą keisti tris šios Vyriausybės ministrus: švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson ir aplinkos ministrą Kęstutį Navicką“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigė, kad taip nori duoti impulsą sėkmingiau vykdyti reformas šiose ministerijose.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sudaro LVŽS ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija. Ją remia partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija. LLRA-KŠS nariai Seime dažnai balsuodami palaiko valdančiąją daugumą, bet oficialiai nėra paskelbę, kad ją remia.