Be kitų dalykų, reikalavimuose numatyta, kad kandidatas privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą – socialinių, fizinių ar technologijų mokslų krypčių magistro kvalifikacinį laipsnį. Anot sociologų, pagal centro funkcijas akivaizdu, kad visiškai be pagrindo diskriminuojami humanitarinių ar biomedicinos sričių atstovai.

Taip pat tarp reikalavimų akcentuojami gebėjimai ir žinios, susijusios su vadovaujamo darbo valstybės tarnyboje patirtimi. Lietuvos sociologų draugija teigia, kad taip diskriminuojami vadovavimo patirties ne valstybės tarnyboje turintys kandidatai.

Nuolatinio vadovo Vyriausybei priklausanti MOSTA neturi dvejus metus nuo tos dienos, kai jį paliko švietimo ir mokslo ministre paskirta Jurgita Petrauskienė. Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad J. Petrauskienė bus viena iš trijų atleidžiamų jo Vyriausybės ministrų.

Antradienis yra paskutinė diena kandidatams į MOSTA vadovus pateikti paraiškas.

Vyriausybės kanceliarija BNS anksčiau yra aiškinusi, kad dvejus metus MOSTA direktoriaus atranka neskelbta dėl to, kad „šiam centrui tapus pavaldžiam Vyriausybės kanceliarijai, buvo kuriama nauja jo veiklos vizija – daug diskutuota, kaip ši įstaiga veiks būdama pavaldi jau nebe Švietimo ir mokslo ministerijai, o Vyriausybės kanceliarijai“.