Naujasis batalionas formuojamas MPB „Geležinis Vilkas“ vadovybės Logistikos kuopos pagrindu. Pradžioje dalinys vykdys MPB „Geležinis Vilkas“ vadovybės padalinių (kuopų) aprūpinimą, o įgyvendinus plėtros planus, kaip tiesioginės logistinės paramos vienetas, užtikrins ir kitų MPB „Geležinis Vilkas“ dalinių išlaikymą. Dalinio kariai ir technika bus dislokuoti Rukloje (Jonavos r.), vadovauti naujajam kariniam vienetui paskirtas Logistikos bataliono štabo viršininkas majoras Donatas Gureckas.

„Ateinančiais metais laukia nemažai iššūkių išlaikant ir toliau vystant besikuriantį batalioną. Pradžioje sieksime plėsti ir komplektuoti štabą personalu bei užtikrinti „Geležinio Vilko“ brigadai pavaldžių batalionų logistiką. Tolesniais metais, atsižvelgiant į resursus ir infrastruktūrą, formuosime kuopas, kad taptume pajėgiu logistiniu vienetu. Iššūkių nebijau, tad laukia labai įdomus ir prasmingas laikas, esu labai dėkingas vadovybei už pasitikėjimą ir paskirtą užduotį“, - apie paskyrimą į naują padalinį kalbėjo batalionui vadovaujantis mjr. D. Gureckas.

Nuo šiol, atsiradus naujam daliniui, brigadą „Geležinis Vilkas“ sudaro: brigados vadovybė, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas, Karaliaus Mindaugo husarų batalionas, Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotasis pėstininkų batalionas, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionas ir Logistikos batalionas.