„Šis klausimas jau baigtas“, – pirmadienį BNS sakė pirmoji Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė.

Opozicinės frakcijos lapkričio 20 dieną registravo interpeliacijos klausimus ministrei, ir antradienis būtų buvusi paskutinė diena jai pateikti atsakymus.

Opozicinių konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis BNS teigė ir nesitikėjęs kitokio sprendimo, prezidentei Daliai Grybauskaitei patvirtinus, kad pritaria J. Petrauskienės atleidimui.

„Nesitikėjau kitaip, ypatingai po to, kai prezidentė pasakė, kad palaiko atleidimą, čia jau viskas, politinė karjera baigta. Aš dabar norėčiau, kad diskusija suktųsi apie naują ministrą ar ministrę, jo atsakomybę ir galimybę atsižvelgti į profesinių sąjungų reikalavimus “, – sakė G. Landsbergis.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį paskelbė apie trijų ministrų – švietimo ir mokslo, kultūros bei aplinkos – atstatydinimą.

Švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė atstatydinama prasidėjus ketvirtai dalies mokytojų streiko savaitei. Kelios dešimtys protestuojančių mokytojų nuo trečiadienio nakvoja ministerijos patalpose.

J. Petrauskienei ir profsąjungoms praėjusią savaitę nepavyko susitarti dėl mokytojų algų koeficientų didinimo penktadaliu, nekontaktinių valandų skaičiaus didinimo priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, taip pat pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinių intervalų naikinimo, klasių mažinimo, mokytojo etato struktūros keitimo.

Šiuos reikalavimus iškėlė streikuojanti Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.