DELFI primena, kad pirmadienį S. Skvernelis pranešė, kad atstatydina tris ministrus – švietimo ir mokslo, kultūros ir aplinkos. Švietimo ir mokslo ministre dirbo Jurgita Petrauskienė, kultūros Liana Ruokytė – Jonsson, aplinkos – Kęstutis Navickas.

„Mes buvome su premjeru šnekėję apie tokią situaciją, kad ypatingai tose ministerijose, kur komunikacijos trūksta aktyvesnės, galbūt ir visuomenei, ir bendruomenei, galimi pasikeitimai. Premjeras priėmė tokį sprendimą dabar tai daryti, o ne laukti Vyriausybės performavimo po prezidento rinkimų. Tai, manau, yra logiškas sprendimas ir jis tikriausiai padės naujų impulsų sulaukti teigiamų būtent tose ministerijose“, – DELFI sakė R. Karbauskis.

„Viena iš didžiausių problemų minėtų ministrų atžvilgiu – komunikacijos trūkumas, nesugebėjimas tam tikrų dalykų paaiškinti, vengimas kai kurių pokalbių, kurie būtų buvę būtini tos srities bendruomenei“, – teigė R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad dalies mokytojų streiką lėmęs etatinis mokytojų apmokėjimo modelis, dėl kurio kritikuojama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, buvo priimtas Seime.

„Švietimo sektoriuje padaryta tiek daug sprendimų ir jie tokie svarbūs, šiandien sakyti, kad ministrė neteisingus sprendimus priiminėjo, (negalima – BNS), jie buvo priiminėjami Seime, tai ne viena ministrė sprendė dėl reformų, jos buvo Seime patvirtintos“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Didžiausia problema kyla dėl komunikacijos, dėl dalykų, kurie susiję galbūt su asmeninėmis savybėmis, bet šituo atveju nemanau, kad premjeras ar kas nors turi pretenzijų šitiems ministrams dėl sprendimų, kurie buvo priiminėjami. Kartais problema, kad sprendimai geri, teisingi, bet neiškomunikuojami, ir tai gimdo problemas, ir jos gilėja“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Kalbėdamas apie kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atstatydinimą R. Karbauskis irgi pažymėjo, kad „kultūros sektoriuje bendruomenės nepasitenkinimas dažniausiai išreiškiamas, kad ministrė neranda laiko susitikti, bendrauti, paaiškinti kai kuriuos sprendimus“.

Paklaustas apie tai, ar nereikėtų kalbėti apie visos Vyriausybės atsakomybę ir galimą atsistatydinimą, kaip užsiminė Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis, R. Karbauskis teigė, kad jokio pagrindo tam nemato.

„Landsbergis gali kelti klausimus kokius tik nori, jis turi tą teisę. Yra įstatymai, jeigu jis turi galimybių kelti klausimą dėl Vyriausybės pasitikėjimo, jis tą gali daryti. Tikrai viskas jo rankose, jokių problemų. (…) Bet nesuprantu, kokiu pagrindu, galbūt Landsbergis paaiškins Seimui, koks tas pagrindas yra. Nes pagrindo nėra realiai visos Vyriausybės klausimo kelti jokio. (…) Man klausimų kiltų, kodėl dabar reiktų klausti dėl Vyriausybės“, – sakė R. Karbauskis.