Vilniaus rotušėje bus pristatyti 35 diplomatinių atstovybių, tarptautinių mokyklų ir Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje stendai, kur lankytojai galės rasti įvairiausių knygų, paveikslų, meno dirbinių ar Kalėdų suvenyrų. Dar 11 stendų bus įrengti priešais rotušę, čia veiks maisto kiemas, kviečiantis paragauti daugelio skirtingų šalių tradicinių patiekalų, pranešė organizatoriai.

Mugės metu vyks loterija, joje bus galima laimėti perlų vėrinį, Baltijos kruizą keturių asmenų šeimai ir daug kitų brangių prizų – nuo italų ar prancūzų kalbos kursų iki poilsio puikiuose viešbučiuose.

Šiemet mugės lankytojus linksmins Azerbaidžano, Kinijos, Rusijos, Rumunijos ir kitų šalių muzikos kolektyvai net dvejose scenose: viena bus įrengta rotušėje, kita – Rotušės aikštėje. Taip pat į Vilnių specialiai iš Laplandijos Suomijoje atvyks Kalėdų Senelis Joulupukki’s.

Per mugę surinktos lėšos bus skirtos aštuonioms lietuviškoms organizacijoms, besirūpinančioms vaikų, moterų, neįgaliųjų bei senjorų gerove.

Popiet S. Daukanto aikštėje devintą kartą vyks prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota kalėdinė nevyriausybinių organizacijų labdaros mugė, per ją gautos lėšos skiriamos organizacijų savanorystės ir pagalbos projektams įgyvendinti.

Pusšimtis nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių iš visos Lietuvos paruošė rankdarbių, skanumynų ir dovanų. Šventėje taip pat numatomi skautų užsiėmimai, gydytojų klounų „Raudonos nosys“ pasirodymas, žaidimai su „Vikingų kaimo“ dalyviais, svečius šildys laužai bei karštos arbatos puodelis.

Mugėje tradiciškai dalyvaus organizacijos, dirbančios su vaikais, neįgaliaisiais, senjorais, bendruomeninės organizacijos, taip pat gyvūnų globos organizacija. Dalyviai atvyks iš daugiau nei 10 skirtingų Lietuvos miestų ir iš užsienio. Pirmą kartą mugėje dalyvaujančiai Pasaulio lietuvių bendruomenei atstovaus dalyviai iš Australijos, Suomijos, Vokietijos, Latvijos.