„Žinių radijuje“ žurnalisto paklaustas, ar stotų į A. Armonaitės partiją, jei ši ją įkurtų, E. Gentvilas parodė, kad abejoja tokios iniciatyvos realumu. Politikas, atsakydamas į žurnalisto klausimą, vardino aplinkybes, kurios, leido suprasti liberalas, vargu ar leidžia tikėtis dar vienos liberalų partijos Lietuvoje.

„Visų pirma traktuoju, kad ne Armonaitė, o Šimašius Armonaitės rankomis kuria ir realizuoja tai, kas seniai buvo aišku. Antras dalykas, ar bus šita partija, trečias dalykas - ar ji bus liberali, ketvirtas klausimas, neduok Dieve, ar atsitiks kažkas (blogo. - ELTA) su mūsų partija. Manau neatsitiks“, - kalbėjo liberalas.

Pastarąją savaitę A. Armonaitė pranešė, kad kuria naują liberalių pažiūrų partiją ir kviečia prisijungti visus bendraminčius. Pasak parlamentarės, per artimiausius mėnesius ji visuomenei pristatys daugiau informacijos ir programos gaires.

ELTA primena, kad dabartinis Vilniaus miesto meras R. Šimašius antrosios kadencijos siekti nusprendė be partijos pagalbos, o su naujai įkurtu rinkimų komitetu. Tam pritarė ir Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius.

Sulaukęs kritikos iš partijos vadovybės, R. Šimašius pranešė, kad palieka Liberalų sąjūdį. Jo pavyzdžiu pasekė rinkimų komitetų idėją remianti A. Armonaitė ir kiti liberalai.