Reitinguoti TS-LKD kandidatus kitąmet gegužę vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams šiemet lapkričio mėnesį per atvirą visuotinį balsavimą galėjo ne tik partijos nariai.

Sąraše, kurį šią savaitę patvirtino TS-LKD prezidiumas, yra nemažai esamų ar buvusių Seimo (ar Europarlamento) narių. Tai - ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Rasa Juknevičienė, Audronius Ažubalis, Laima Liucija Andrikienė, Kęstutis Masiulis, Jurgis Razma, Emanuelis Zingeris.

Yra ir pirmąsias asmenines visuomeninės ar politinės veiklos patirtis savivaldybėse bei įvairiose valdžios institucijose bei nevyriausybinėse organizacijose sukaupusių asmenų. Tai - Kazys Starkevičius (sąraše 12-as), Gintarė Skaistė (15-a), Andrius Kupčinskas (16-as), Andrius Navickas (18-as) bei kitų kandidatų.

Vienas iš jų, A. Navickas, prisistatydamas sąrašą sudarinėjantiems reitinguotojams teigė: „Vertinant realistiškai, TS-LKD gali tikėtis ne daugiau kaip keturių vietų EP. Į jas pretenduos visas būrys partijos senbuvių, tad mano galimybės EP rinkimuose labai kuklios. Tačiau man šie rinkimai toli gražu ne žaidimas. Tai dar vienas mūšis nesibaigiančioje kovoje už laisvą Tėvynę. (&) Svarbu ne tik tie, kuriuos galima vadinti startinio penketuko žaidėjais, bet ir solidus atsarginių suolelis”.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumo patvirtinto kandidatų į Europos Parlamentą sąrašo pabaigoje 36-uoju numeriu įrašytas vilnietis, valstybinės įstaigos specialistas Vytautas Žerlauskas, surinkęs 55 reitingo balsus.