Davęs priesaiką jis pradėjo eiti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario pareigas.

J. Šeršniovas 2007 – 2014 metais buvo uostamiesčio tarybos narys. 2015 metų savivaldos rinkimuose jis dalyvavo kaip Rusų sąjungos kandidatas, o dabar priklauso visuomeniniam rinkimų komitetui „Titov ir teisingumas“.

2010 metų birželį J. Šeršniovas su V. Titovu buvo išplatinę viešą laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuriuo ragino ją nepasirašyti tuomet Seimo priimtos Baudžiamojo kodekso pataisos. Ja kriminalizuotas viešas pritarimas tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimas ar šiurkštus menkinimas.

„Mums nesuprantama, ką galima laikyti SSRS agresija Lietuvos atžvilgiu. Nė vienas tarptautinis teismas nėra nustatęs tokio fakto. Lietuva buvo SSRS dalimi. Diskutuoti galima tik apie lyderius, kurie panaudodavo totalitarinius vadovavimo metodus, nors per paskutinįjį 20-metį Lietuvoje nesibaigiama diegti mintį, kad SSRS okupavo Lietuvą“, – klaipėdiečių laišką prieš aštuonerius metus citavo naujienų portalas diena.lt.

V. Titovo ir J. Šeršniovo teigimu, Lietuvos prisijungimas prie daugiatautės SSRS atitiko visas 1940 metų tarptautinės teises normas, be to, Lietuvos įstojimas į SSRS gavo oficialų tarptautinį pripažinimą.

V. Titovas savivaldybės tarybos nario mandato neteko po pareiškimo, kad partizanų vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas žudė nekaltus civilius.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pripažino, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Lietuvos rusų sąjungos atstovas V. Titovas sulaužė priesaiką, paskleisdamas melagingas.

V. Titovas tvirtino, kad pasisakydamas apie A. Ramanauską-Vanagą rėmėsi sovietų teismo sprendimu, tačiau istorikai pabrėžia, kad tiriant partizanų veiklą negalima remtis vien jų budelių – KGB bylomis.

Po teismo sprendimo dėl priesaikos sulaužymo Klaipėdos miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį planavo balsuoti dėl V. Titovo įgaliojimų panaikinimo, tačiau šis, nelaukdamas balsavimo, antradienį pats atsisakė mandato.