„Per Lietuvą nuvilnijo masiniai mokytojų streikai... Streikuoja 0,3 proc. mokytojų. Neseniai mokiau mokytojus, kad streikas nėra sėdėjimas klasėje ar mokytojų kambaryje ir nosies krapštymas. Streikas, pirmiausia, yra gebėjimas sukelti nepatogumus likusiai visuomenės daliai. Atrodo, suprato. Sakiau, nebegrįšiu prie šios temos“, – feisbuke rašė A. Smetona.

Iš viešojoje erdvėje pateikiamos informacijos gali susidaryti kitoks vaizdas, leidžia suprasti kalbininkas.

„Bet ne, važiuoju šiandien į paskaitas ir klausausi – mes visi nepatenkinti ir širdy streikuojam (Jurkevičius), negali trečdalis procento diktuoti sąlygų likusiems beveik šimtui procentų patenkintųjų (kažkoks ministerijos veikėjas) ir t.t., ir pan.“, – rašė A. Smetona.

Jis patiko streikuojančius mokytojus palaikąs, tačiau stojo į Vyriausybės pusę.

„Čia ir mano žiloje galvoje tik cinkt – Platonas man draugas, streikuojančius mokytojus palaikau ir myliu, bet tiesa juk brangesnė už viską. Mielieji mokytojai, įjunkite pagaliau logikos pusrutulį ir pagalvokite: juk ŠMM (Švietimo ir mokslo ministerija) ir Vyriausybė yra absoliučiai teisios. Iš tiesų tik trečdalis procento negali versti visos bendruomenės gyventi pagal jų užgaidas.

Beveik šimtas procentų bendruomenės nestreikuoja, jai atstovaujančios bene septyniolika profsąjungų yra pasirašiusios su ministerija šakinius susitarimus. Vadinasi, tie beveik šimtas procentų yra patenkinti visais tais etatiniais apmokėjimais, apskritai mokėjimais ir kitomis naujomis tvarkomis“, – rašė A. Smetona.

Jis nusistebėjo – „jei dauguma (didžioji dauguma, beveik visi) yra viskuo patenkinti, kam čia mums visiems jau bene mėnesį sukate galvas su savo nevykusiais mikroskopiniais streikeliūkščiais“.
„Marš vaikų mokyti!“, – rašė A. Smetona.

DELFI primena, kad streikuoja apie 80 šalies ugdymo įstaigų. Dalis streikuojančių pedagogų naktį į ketvirtadienį praleido Švietimo ir mokslo ministerijoje.