,,Jeigu yra sukelta tokia didelė diskusija ir ta situacija yra nesuvaldoma, tai, matyt, ministerija problemų turi“, - trečiadienį ,,Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

,,Negalime sakyti, kad reforma buvo galbūt parengta ar išaiškinta nevisiškai arba ne visiems, nes mokyklų yra daug patenkintų ir streikuojančių yra turbūt kokie 3 procentai mokyklų. Tai jeigu 3 procentai yra nesupratę reformos, tai reforma nėra visiškai tokia beviltiška (...) Grįžtame vėl prie to paties, kad tai yra įgyvendinimo problema, pats etatinis apmokėjimas, mes esame diskutavę apie tai, universitetuose jis visuomet buvo, jeigu turi krūvį - turi etatą“, - teigė V. Pranckietis.

Pasak V. Pranckiečio, gruodžio 3 dieną ministrė pažadėjo pateikti atsakymus į interpeliacijos klausimus ir gruodžio 4-ąją interpeliacija bus svarstoma Seime.

Praėjusią savaitę švietimo ir mokslo ministre nepatenkinti Seimo nariai paskelbė J. Petrauskienei interpeliaciją. Politikai kaltina ministrę nesusitvarkant su situacija švietimo srityje po etatinio mokytojų darbo apmokėjimo bei negebant bendrauti su mokytojų bendruomene, dėl ko vyksta mokytojų streikai.

Po interpeliacijos tekstu ir ministrei užduodamais klausimais pasirašė opozicinių konservatorių ir socialdemokratų frakcijų atstovai. Tarp interpeliaciją remiančių politikų - ir valdančiųjų „valstiečių“ frakcijai priklausantis Naglis Puteikis.

Švietimo ir mokslo ministerija pranešė, kad trečiadienį streikuoja 73 švietimo įstaigos. Streiką tęsia 70, prisijungė 3, o nutraukė 2 švietimo įstaigos.