Pagal pranešimą, krašto apsaugos ministro vizito JAV programos darbotvarkėje taip pat suplanuoti susitikimai su JAV Senato gynybos komiteto pirmininku Jimu Inhofe, kitais senatoriais. R. Karoblis lankysis ir JAV Specialiųjų pajėgų vadavietėje bei centrinėje vadavietėje Floridoje, o vėliau dalyvaus Reigano nacionalinio saugumo forume Kalifornijoje.

JAV yra strateginė Lietuvos partnerė. Šalies įsipareigojimai užtikrinti regiono saugumą, karinis buvimas ir matomumas Lietuvoje ir regione yra vienas svarbiausių Lietuvos saugumo ir stabilumo garantų. JAV tiek dvišaliu principu, tiek remdama NATO pastangas plačiai įgyvendina atgrasymo priemones Baltijos regione ir skiria daug dėmesio JAV kariniam buvimui Lietuvoje ir regione įtvirtinti.

Lietuva plėtoja dvišalį bendradarbiavimą su JAV, vykdydama intensyvias įvairaus pobūdžio ir lygmens pratybas, dalyvaudama bendruose kursuose ir mokymuose, o JAV remia Lietuvos kariuomenės pajėgumų plėtros projektus.

Lietuva siekia išlaikyti ir stiprinti JAV karinį buvimą ir matomumą Lietuvoje ir regione, gerinti pajėgų sąveikumą ir pasirengimą kolektyvinei gynybai, kartu dalyvauti tarptautinėse operacijose ir misijose.