„Man atrodo, kad pagrindinė problema yra tai, kiek ir kaip buvo pasiruošta įstatymo įgyvendinimui. Ir man tenka apgailestauti, kad tik dabar ministras Kukuraitis (Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. - ELTA) pasako, jog jam įstatymo įgyvendinimui yra reikalingi 300 milijonų eurų, kuriuos Vyriausybė nusprendė paleisti pavėjui įvykdydama įžymiąją mokesčių reformą. Prieš tai (Vyriausybės. - ELTA) naratyvas buvo, kad mums reikia kelių milijonų“, - „Žinių“ radijuje pirmadienį vykusiuose kandidatų į prezidentus debatuose kalbėjo I. Šimonytė. Politikė pabrėžė, kad dėl to, jog nebuvo tinkamai pasirengta įstatymo įgyvendinimui privalu prisiimti ir politinę atsakomybę.

„Tam, kad sistema veiktų, reikalinga visa paslaugų infrastruktūra, kuriai reikia gerokai didesnių pinigų. Man labai gaila, kad tokiu būdu gera idėja buvo kompromituota ir, man atrodo, kad kažkam reikia prisiimti politinę atsakomybę“, - kalbėjo politikė. Ji pabrėžė nepritarianti įstatymo atšaukimui.

„Mažiausiai ko norėčiau, tai grįžti į tą pačią diskusiją, ar galima truputį mušti vaikus“, - apibendrino I. Šimonytė.

Tuo tarpu jos debatų oponentas 2019 m. prezidento rinkimuose dalyvauti ketinantis europarlamentaras Valentinas Mazuronis teigė priešingai. Anot jo, dabar galiojantį Vaiko teisių apsaugos įstatymą būtina stabdyti, nes jis, pasak jo, buvo priimtas Seimo narius užvaldžius emocijoms.

„Po Matuko tragedijos emocijų pagauti net 100 Seimo narių balsavo už įstatymą, kuris, mano manymu, yra prastas. Supratus, kad jis yra prastas, dabar emocijų pagrindu bandomi daryti nauji žingsniai. Mano manymu, šį įstatymą reikia atšaukti arba sustabdyti jo veikimą“, - kalbėjo V. Mazuronis. Politikas pabrėžė, kad naujas įstatymas turėtų garantuoti, jog šeima liktų pagrindinė vaikų auklėjimo vieta.

„Tik išimtinais atvejais, jeigu vaikui gresia ypatingas pavojus, valstybė gali ir turi įsikišti ir paimti vaikus“, - apibendrino politikas.