Kauno rajono savivaldybė kraitelius nusprendė dovanoti minint valstybės šimtmetį. Valdininkai sako, iš pradžių juos planuota dalyti tik socialinės rizikos šeimoms ar vienišoms mamoms, bet vėliau nutarta jais pradžiuginti visas kūdikius Kauno rajone registravusias šeimas.

„Tikėjomės, kad iki tūkstančio (bus naujagimių – LRT.lt), bet kad viršysime, tai tikrai ne. Kadangi, sakau, 2018 metais buvo 813 kūdikių registruotų Kauno rajone, o šiemet jau yra daugiau nei tūkstantis. Iš pradžių galvojome, kokie bus kiekiai, kiek tai kainuos, bet matome, kad labai pasiteisino, kad tėvai labai patenkinti ir bandysime ir kitais metais tęsti šią tradiciją“, – sako Kauno r. savivaldybės Socialinės paramos sk. vedėja Margarita Venslovienė.

Kūdikių kraitelius dovanoja dar kelios savivaldybės, pernai jų 15 naujagimių iš socialinės rizikos šeimų nupirko Marijampolė. Iniciatyvos „Visi naujagimiai lygūs“ sumanytoja siekia, kad tokius kraitelius gautų visi, vienišų mamų ir socialinės rizikos šeimose gimę vaikai.

„Savivaldybės iš tikrųjų visos priima mane labai gražiai, visoms labai gražu, bet, aš kiek supratau, daugumoje sako, mes neturime pinigėlių“, – pasakoja „Kūdikio lizdas“ vadovė Rasuolė Jasnauskienė.