Sprendžia lėktuvų krizę
Lėktuvas

Sėdi du suaugę vaikai prie kompo ir per „Black friday“ renkasi vyriausybinius lėktuvus, šalia - aplamdytas, truputį byrantis, nudrožtas „Spartan'as“.

- Atsibodo šitas žaislas, noriu naujo. O, žiūrėk, nuolaida, jei renkiesi be priežiūros aptarmavimo paketo!
- Jamam du!

Putino statytinis pralaimėjo rinkimus
Interpolas

Kremliui teko skaudžiai nusivilti, kai Vladimiro Putino statytinis Aleksandras Prokopčiukas pralaimėjo Interpolo vadovo rinkimus Pietų Korėjos atstovui Kim Jong-yangui.

Po šios nesėkmės Rusijos žiniasklaidoje pasipylė kaltinimai Vakarams dėl kišimosi į rinkimus ir netgi šantažo. Siuto Rusija ir ant Lietuvos, kuri, kaip ir Ukraina, pagrasino trauktis iš organizacijos, jei jos vadovu taptų A. Prokopčiukas.

„Interpolui išrinkti generolą majorą Aleksandrą Prokopčiuką savo naujuoju pirmininku būtų tas pat, kaip pavesti lapei vadovauti vištidei“, – prieš minėtus rinkimus kilusią grėsmę vaizdingai apibendrino amerikiečių įstatymų leidėjai.

Prezidentė varto pažymių knygelę
Grybauskaitė

Kadenciją baigiančiai prezidentei Daliai Grybauskaitei gyventojai už darbą surašė pažymius. Už užsienio politiką šalies vadovė gavo tvirtą septynetą, bendrai už darbą – aštuonetą. Gretimame valdžios suole sėdinčiai Vyriausybei ir Seimui belieka pavydėti. Seimas už darbą gavo silpną, o Vyriausybė stiprų penketą.

Naujieji liberalai mąsto apie pavadinimą
A. Armonaitė

Liberalų vingiai atkurtos nepriklausomos valstybės naujausių laikų istorijoje: 1990 m. įsteigta Lietuvos liberalų sąjunga. 2003 m. įkurta Lietuvos liberalų ir centro sąjunga (LiCS). Susipykę su A. Zuoku dalis narių išėjo ir įkūrė Liberalų sąjūdį. Tada A. Zuokas išėjo ir įkūrė Sąjungą „Taip“. Paskui LiCS susijungė su Sąjunga „Taip“, ir pasivadino Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai). Tada iš Liberalų sąjūdžio išėjo R. Šimašius ir A. Armonaitė ir įkūrė judėjimą, o dabar jau kuria partiją. Sunki užduotis – naujiems liberalams susigalvoti naują pavadinimą su žodžiu liberalai.

Futbolininkai ilgisi pergalės skonio
Futbolas

Pirmas Tautų lygos turnyras lietuviams prisvilo – C divizione 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo visas šešerias rungtynes ir nesurinko nė taško. Lietuva nukrito į žemiausią Tautų lygos D divizioną. Pralaimėjimas serbams buvo jau 8-a iš eilės Lietuvos rinktinės nesėkmė.

Paskutinį kartą mūsų šalies futbolininkai oficialiose rungtynėse pergalės skonį jautė jau prieš daugiau nei dvejus metus – 2016 metų spalio 11 dieną 2:0 įveikė Maltą. Apskritai nuo 2016 metų pradžios, kai prie rinktinės vairo stojo Edgaras Jankauskas, sužaistos 28 oficialios ir draugiškos rungtynės, pasiektos 3 pergalės, 5 kartus sužaista lygiosiomis ir patirta 20 pralaimėjimų, įvarčių santykis verčia užsimerkti – 15:56.

Veikiausiai LFF vadovybė atsisakys E. Jankausko paslaugų, nors sutartis su mūsų šalies futbolo legenda galioja iki 2019 metų lapkričio. Geriausiai Lietuvos futbolo situaciją apibūdino futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas, socialiniuose tinkluose šovęs tokią mintį: „Mylėjau šitą sportą, kol Lietuvoje jis buvo gyvas. Dabar lieka mylėti lavoną“.

Margas pasaulis
Margas pasaulis

Amsterdamo policija sulaikė vyrą, įtariamą pinigų plovimu, kai aptiko jo skalbyklėje paslėptus 350 tūkstančių eurų. Gautomis žiniomis, Nyderlandų policininkai, ieškodami neregistruotų gyventojų, tikrino gyvenamąjį namą vakarinėje Amsterdamo dalyje. Apžiūrėdami pastatą, jie ir užtiko 350 tūkstančių eurų skalbimo mašinoje. Name buvęs 24 metų amžiaus vyras sulaikytas, jis įtariamas pinigų plovimu.

Savaitės citata
Savaitės citata

R. Karoblis: iš daugiau nei 100 skrydžių „spartanai“ nepakilo vos keturis kartus

Iš penktos palatos
5 palata

27 metų amerikietis spėjo aprašyti paskutines savo gyvenimo dienas keliaujant į Andamanų salas. Jis ketino užmegzti kontaktą su Sentinelo genties žmonėmis Šiaurės Sentinelo saloje. Tai patvirtina jo motinos su „Washington Post“ pasidalinti įrašai.

„Jūs, vyručiai, galite manyti, kad išprotėjau, bet manau, jog verta rizikuoti ir tiems žmonėms papasakoti apie Jėzų. Dieve, nenoriu mirti“, – toks buvo lapkričio 16 dieną paliktas įrašas dienoraštyje prieš išplaukiant į akistatą su genties žmonėmis.