„Pagal Landsbergį lyderis yra tik vienas šioje šalyje - Landsbergis, bet absoliučiai nematau (Gabrieliaus Landsbergio. - ELTA) jokios lyderystės. Ministras dirba sunkų, atsakingą darbą, ir tai tikrai yra padorus žmogus ir pakankamas lyderis“, - Eltai penktadienį teigė S. Skvernelis.

L. Kukuraitis ketvirtadienį dalyvavo susitikime su Seimo opozicinių frakcijų politikais, kuriame aptarė vaiko teisių apsaugos reformos eigą bei pagrindinius jos trūkumus.

Opozicija teiravosi, kokių veiksmų imamasi, kad būtų pašalintos Vaiko teisių apsaugos įstatymo įgyvendinimo spragos, o visuomenė tinkamai ir visapusiškai informuojama apie pasikeitusias tvarkas, teikiamą pagalbą šeimoms.

Opozicija neslėpė, kad yra nepatenkinta ministro darbu, kaltino jį lyderystės stoka bei ragino atsistatydinti.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos konservatorių frakcijos narys Jurgis Razma kritikavo L. Kukuraitį už asmeninės lyderystės stygių. „Yra atvejų, kai aiškios lyderystės reikia“, - ketvirtadienį aiškino J. Razma. Pasak jo, neradus savyje lyderystės resursų, ministras turėtų atsistatydinti.

Į raginimus atsistatydinti L. Kukuraitis atsakė, kad tai yra švelniausia, kas yra jam siūloma. Ministras ragino vertinant vaiko teisių apsaugos reformą atsiriboti nuo emocijų, kurių šiuo klausimu yra labai daug.