Mažamečio mušimu kaltinamos E. Kručinskienės vaikai namuose, tačiau dėl galimo smurto motina dar aiškinsis teisme. Prokurorai jai pateikė kaltinimus. Šis atvejis visuomenę suskaldė į dvi puses, tačiau abi sutaria dėl vieno – vadinamąjį vaikų nemušimo įstatymą reikia taisyti.

Dėl to socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis skuba aiškintis opozicijai. Pasak šios, svarbiausia problema, kad dabar tėvams, kurie stokoja socialinių įgūdžių, nėra teikiama tinkama pagalba – jie nemokomi rūpintis atžalomis.

Ministras sako, kad pirmiausia bus aiškiau apibrėžta, kada iš tikrųjų galima paimti vaikus iš šeimos, kokias alternatyvas turi socialiniai darbuotojai vietoj vaikų paėmimo. Be to, socialiniai darbuotojai gaus filmavimo kameras.

Opozicija sako, kad ministras geras žmogus, bet ne koks vadovas ir ragina jį trauktis.

Siūlymas atsistatydinti esą švelniausi pasakymai palyginti su grasinančiomis žinutėmis, kurių sulaukia ministras.

„Rašo įvairiausiai – kaip mato mane, prastai mane vertina, įkūriau sistemą, kur nežinia, kur veš vaikus, kad yra vaikų pardavimo sistema. Visi mitai, kurie eskaluojami, ateina į mane kaip kaltininką“, – teigia L. Kukuraitis.

Vadinamasis vaikų nemušimo įstatymas veikia beveik penkis mėnesius. Per juos iš galbūt smurtaujančių šeimų paimta daugiau nei 900 vaikų.