Kaip teigiama Seimo narės išplatintame pranešime spaudai, Seimo narės padėjėjas lapkričio 21 dieną vadovavo medžioklei, vykusiai Jurbarko rajono medžioklės klubo „Giria“ ploto vienete. Medžioklė vyko teisėtai, turint tam reikiamą galiojantį medžioklės lapą ir jame įrašius kartu medžiojusiųjų kitų dviejų medžiotojų reikiamus duomenis. Medžioklės metu buvo sumedžioti du kiškiai, antrametis elnio patinas ir pirmametis stirnos jauniklis. Visi sumedžioti žvėrys yra leidžiami medžioti šiuo laikotarpiu.

Kaip įprastai, baigus medžioklę, sumedžioti žvėrys buvo transportuojami į dorojimo vietą. Tačiau vykstant keliu, esančiu medžioklės ploto vieneto ribose, ekipažą sustabdė policijos pareigūnai. Patikrinę, ar visi medžiotojai blaivūs, iškvietė aplinkos apsaugos pareigūnus, iš kurių sužinota, kad nuo šių metų lapkričio 1 dienos yra pasikeitusios medžioklės taisyklės ir nustatyti nauji reikalavimai, kad medžiojant tykojimo ar sėlinimo būdu, informacija apie sumedžiotą žvėrį į medžioklės lapą turi būti įrašyta jo sumedžiojimo vietoje.

Pagal anksčiau galiojusią tvarką buvo nustatyta tokį įrašą padaryti neišvykus iš medžioklės ploto vieneto, prieš pradedant dorojimo darbus.

Visuomeninis Seimo narės padėjėjas Rolandas Masilevičius apgailestauja, atsiprašo visuomenės ir Seimo narės dėl nesusipratimo, kad medžioklės dalyviai laiku neįvertino pasikeitusių teisės aktų reikalavimų. Kol vyksta tyrimas ir iki bus priimtas atitinkamas sprendimas, jis sustabdo savo veiklą kaip visuomeninis padėjėjas.