„Norime tiesiogiai iš ministro išgirsti paaiškinimus ir atsakymus į viešojoje erdvėje ir visuomenės keliamus klausimus dėl Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo įgyvendinimo“, – Socialdemokratų frakcijos pranešime cituojamos jos seniūnas Julius Sabatauskas.

Anot pranešimo, opozicija susitikdama su socialinės apsaugos ir darbo ministru siekia aptarti esamą situaciją ir išgirsti, kokių veiksmų imamasi, kad būtų pašalintos vaiko teisių apsaugos įstatymo vykdymo spragos, o visuomenė informuojama apie pasikeitusias tvarkas, teikiamą pagalbą šeimoms.

Taip pat ministro L. Kukuraičio bus prašoma pateikti informaciją, ar reikia įstatymo pataisų, kurios spręstų sistemoje kylančias bėdas.

Kaip BNS informavo Socialdemokratų partijos frakcijos sekretoriate, susitikime ketina dalyvauti socialdemokratų, konservatorių, liberalų ir Seimo narių mišrios grupės atstovai.

Po rezonansą visuomenėje sukėlusių atvejų, kuomet iš šeimų paimti vaikai, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pranešė inicijuosianti vaiko teisių apsaugos sistemos pakeitimus. Įvertinti galimoms sistemos spragoms spalio pabaigoje ministerijoje darbo grupė kartu su tėvų organizacijų atstovais.

Prie Seimo spalio pabaigoje buvo surengtas protesto mitingas prieš vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarką, įsigaliojusią nuo liepos. Protesto dalyviai su šios pertvarkos įtvirtinimu siejo nuskambėjusius vaikų paėmimo atvejus.