Pasak žmogaus teisių aktyvistų, neapykanta nėra nei krikščionių, nei kitų religijų ar netikinčių žmonių vertybė, ir ji tik supriešina žmones.

„Jeigu yra tokių atvejų, kad iširo šeimos, todėl kad šiuo Gedimino prospektu pražygiavo eitynės, aš tikrai kviečiu ateiti pasikalbėti, nes aš tokių atvejų nežinau. [...] Mes gyvename demokratiškoje, laisvoje šalyje – kodėl kažkam turi būti draudžiama teisė į saviraišką, teisė į laisvę ir kodėl kažkokios grupės turėtų apskritai būti bombarduojamos tokiais lankstinukais, kuriuose yra skleidžiama neapykanta, parodoma, kad LGBT – ne žmonės, jie yra kažkokie ateiviai, jie ateina sugriauti šeimų, išardyti bendruomenių, padaryti kažką blogo. Lyg mes nebūtume šitos bendruomenės dalimi“, – sako Žmogaus teisių centro atstovė Jūratė Juškaitė.

Susirinkusieji ant peticijų klijavo vaivorykštės spalvų širdutes su užrašu „Tepadeda Jums Dievas“, kurias siųs peticijas platinusiam Krikščioniškos kultūros institutui. Esą padėti pasveikti nuo homofobijos gali tik Dievas, kuriuo peticijų platintojai teigia tikintys.

Tuo tarpu Krikščioniškos kultūros instituto atstovas Dovilas Petkus sako, kad peticijų platintojai tik gina šalies įstatymuose įtvirtintą šeimos sampratą.

„Akivaizdu, kad visi LGBT pasididžiavimo paradai, kurie vyko anksčiau, baigdavosi reikalavimais priimti kitokią šeimos sampratą. Tai yra akivaizdu. Visa tai kertasi su įstatymu, kuris gina šeimos sampratą. Mes šiuo atveju tiesiog ginam Lietuvos Respublikos įstatymus“, – teigia jis.