„Dvejus metus dirbu su ministre. Atsakymas yra savaime aiškus, kad aš dirbau su ja, vadinasi, dalis atsakomybės tenka ir man“, – antradienį Seime BNS sakė E. Jovaiša, komentuodamas opozicijos parengtą interpeliaciją ministrei Jurgitai Petrauskienei.

Komiteto vadovas teigė, kad etatinio pedagogų apmokėjimo sistemą reikėjo įvesti anksčiau.

„Tai jau gerokai pavėluotas dalykas, jį reikėjo padaryti gerokai anksčiau. Kiekviena sistema turi savo trūkumų, sistema yra gera tada, kada ja rūpinamasi ir nuolat prižiūrima. Noriu pasakyti, kad ta sistema rūpinamės ir prižiūrime“, – tvirtino E. Jovaiša.

Anot jo, inicijuoti interpeliaciją yra Seimo opozicijos teisė.

„Čia Seimo narių narių reikalas, opozicinių partijų reikalas. Manau, kad ji (ministrė – BNS) atsakys į klausimus, ir Seimas spręs, kaip čia bus“, – sakė E. Jovaiša.

41 Seimo opozicijai priklausantis parlamentaras inicijuoja interpeliaciją švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei daugiausia dėl rugsėjį įvestos etatinio pedagogų darbo apmokėjimo sistemos.

Kelios dešimtys mokyklų dėl to yra paskelbusios streiką.

Interpeliacijos tekste taip pat keliami klausimai dėl kitų metų švietimo biudžeto, aukštųjų mokyklų jungimo, ugdymo programų keitimo, ministrės vyro Evaldo Petrausko verslo.