Tuščia darbo vieta – tokį vaizdą šįmet tarpušvenčiu, ko gero, bus galima pamatyti dažnoje darbovietėje. Dėl to tenka kaltinti šių metų kalendorių.

Kūčios ir Kalėdos bus pirmadienį ir antradienį. Be papildomų laisvadienių ilsėtis bus galima net 5 dienas. Jeigu gruodžio 27 ir 28 d. pavyktų pasiimti atostogų, poilsis kaip reikiant ištįs. Galiausiai dar viena atostogų diena per Naujuosius garantuos net 11 dienų poilsį – nuo gruodžio 22 iki sausio 1 d.

Darbdaviai neslepia – naudos gali išpešti visi. Restoranams, viešbučiams, prekybininkams tarpušventis bus pats darbymetis, todėl bus daugiau uždirbama. Tačiau, ko gero, šiuose sektoriuose dirbantiems žmonėms pailsėti ne itin pavyks. O pavyzdžiui, mokytojai, biurų darbuotojai, valdininkai ir su užsienio kompanijomis dirbantieji tikrai galės pailsėti.

„Ypatingai kompanijoms, kurios dirba su užsieniu, tai šitas periodas, atostogos yra visur, ir praktiškai visi kontaktai su užsieniu baigiasi. Tai turi laukti naujų metų. Tada vėl visi ateis naujomis jėgomis ir panašiai. Taip yra. Tą reikia priimti“, – sakė Lietuvos darbdavių konfederacijos direktoriaus pavaduotojas Vaidotas Levickis.

Darbuotojų interesus ginančios profsąjungos atkreipia dėmesį, kad darbdaviai negali versti žmonių neimti atostogų.

„Negali darbdavys versti rinktis dirbti, ar ne. Kiekvienas darbuotojas turi pats nuspręsti, ar nori visą laikotarpį išnaudoti, ar eiti į darbą“, – kalbėjo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.