L. Kasčiūno teigimu, valstybės švietimo strategijoje numatyta, kad neformaliojo vaikų švietimo prieinamumas kasmet turėtų augti - numatyta, kad 2020 m. NVŠ programose dalyvaus net 75 proc. mokinių. Tačiau, Seimo nario duomenimis, NVŠ prieinamumas 2017 m. siekė tik 53,43 proc., kuomet pagal valstybės švietimo strategiją buvo numatyta, kad NVŠ dalyvaus 60 proc. mokinių. Tai, pasak jo, aiškiai rodo, kad NVŠ tikslinis finansavimas yra nepakankamas įgyvendinti projektui.

„2018 m. NVŠ tiksliniam finansavimui buvo skirta 11 mln. eurų iš ES struktūrinių fondų lėšų. Taip pat buvo žadama, kad 2019 m. finansavimas didės iki 15 mln. eurų, o 2020 m. - iki 19 mln. eurų. Tačiau jau dabar aišku, kad kitiems metams bus skirta tik 12 mln. eurų, o ne žadėti 15 mln. šio projekto tolimesniam vystymui“, - sako L. Kasčiūnas.

„Neskiriant projekto vystymui numatytų lėšų vaikų, dalyvaujančių NVŠ veikloje, skaičius nedidės, o jei ir didės - nepakankamai. Taip pat nedidės ir programų krypčių įvairovė. Galiausiai nedidės NVŠ paslaugų prieinamumas kaimo vietovėse“, - aiškino Seimo narys.

L. Kasčiūnas taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu NVŠ tikslinis finansavimas yra skiriamas tik iš ES struktūrinių lėšų. „Atsižvelgiant į tai, kad 2020 m. Lietuva gali netekti teisės į struktūrinę Europos Sąjungos paramą, jau dabar privalome ieškoti lėšų valstybės biudžete šio projekto finansavimui ir tęstinumui užtikrinti“, - sako L. Kasčiūnas.