Akcijoje dalyvavo apie 50 žmonių – daugiausiai jaunos mamos, auginančios vieną ar du vaikus. Moterys sakė, kad jaučiasi nesaugios ir svarstė, kaip apsisaugoti nuo galimai paviršutiniškų vaiko teisių apsaugos specialistų sprendimų.

„Mes tikrai bijome. Gal ateis ir pasibels į mūsų duris, nes kažkas pamatys vaiko mėlynę ar pasiklausys kaimynės pasakojimo. Gali per akimirksniu virsti smurtautoju, nesvarbu, kad mėlynė dėl to, kad vaikas užsigavo“, - sakė akcijos dalyvė Greta Dabkutė.

Pasisakiusių jaunų mamų nuomone, vaikų teisių specialistams, matyt, trūksta patirties, sugebėjimo įsigilinti į situaciją, ir tai sukelia skaudžių problemų.

„Dirbu vienoje darbovietėje padalinio vadove. Tikrai iš tvarkingos moters atėmė du vaikus. Kai man pasakė, aš negalėjau patikėti. Manau, kad buvo tiesiog sukurta tokia istorija, nes ji skyrėsi su vyru“, - sakė raseiniškė Justina Lužienė.

Protesto akcijoje Raseinių centre dalyvavusios mamos tvirtino planuojančios surengti mieste didesnio masto renginį.

„Įsijungėme į visoje šalyje vykstančią akciją, nes iš normalių ir atsakingų tėvų atiminėjami vaikai“, - sakė Dalia Lukauskienė.