NATO valstybės, partnerės ir jų įmonės pristatys modernias energetinio efektyvumo didinimo technologijas ir gaminius, padedančius stiprinti saugumą, karinius pajėgumus ir atsparumą kylančioms grėsmėms.

„Tikimės, kad ši tarptautinė konferencija suteiks galimybę specialistams iš akademinio, verslo ir karinio sektorių keistis informacija apie geriausią praktiką, sprendimus ir technologijas tobulinant energetinį efektyvumą karyboje, siekiant pagerinti karinių pajėgų operacines galimybes, padidinti jų veikimo nuotolį ir mobilumą dabartinėje ir ateities saugumo aplinkoje“, - sako NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro vadovas pulkininkas Romualdas Petkevičius.

Renginyje dalyvaus energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius. Savo pranešimus pristatys įvairių tarptautinių kompanijų atstovai ir aukšto lygio kariuomenės ir Vyriausybės pareigūnai.

Renginį organizuoja NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras ir Gruzijos mokslinių tyrimų centras prie Gynybos ministerijos DELTA.

NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras Šiaurės Atlanto Tarybos sprendimu buvo akredituotas 2012 metų spalio 12 dieną. Nuo tada jis vienija 11 šalių: Lietuvą, Estiją, Suomiją, Prancūziją, Gruziją, Vokietiją, Italiją, Latviją, Turkiją, Jungtinę Karalystę ir Jungtines Amerikos Valstijas.

NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras vykdo NATO šalių narių ir partnerių energetinio efektyvumo ir saugumo analizę, vertina geopolitinių procesų daromą įtaką energetiniam sektoriui ir kartu šalių pažeidžiamumui.

Konferencija lapkričio 14-16 dienomis vyks Vilniuje, Lietuvos parodų ir verslo centre „Litexpo“.