Apie tai antradienį spaudos konferencijoje Seime pranešė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pasak parlamento vadovo, toks vizitas galėtų įvykti kitų metų sausį. „Vizito tikslas ir būtų skelbti bendrąją žinią, apie kurią mes kalbame čia, - mes turime užtikrinti Ukrainos ateitį, turime užsitikrinti mūsų saugumą ir gynybą visose šalyse, kurios yra prie Rusijos sienos“, - spaudos konferencijoje Seime, pasibaigus Asamblėjos devintajai sesijai, sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, Asamblėja pritarė, kad būtų įkurtas dar vienas naujas - Saugumo komitetas.

Lenkijos Senato pirmininkas Stanislawas Karczewskis sakė, kad per vizitą Vašingtone bus garsiai kalbama apie Ukrainos problemas.

„Ukrainos problemos - tai Europos problemos. Čia mes turime vieningą poziciją, remiančią Ukrainą. Mes remsime Ukrainą ir čia savo nuomonės nepakeisime“, - sakė S. Karczewskis.

Kaip pranešė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus, kitų metų birželio pradžioje 10-oji Asamblėjos sesija vyks Kijeve.

„Mes pakviesime ir svečius - Estijos, Latvijos, Moldovos ir Gruzijos parlamentų atstovus, tai yra nuo Baltijos iki Juodosios jūros. Tai valstybės, kurios turi bendrą sieną su Rusija“, - sakė A. Parubijus.

Vilniuje, Seimo rūmuose, šią savaitę posėdžiavusios Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentinės asamblėjos delegatai sutarė, kad trijų šalių piliečius ir valstybių vadovus reikėtų kviesti kartu paminėti 450-ąsias 1569 metais pasirašytos Liublino unijos metines.

Lietuvos delegacija trišalėje Asamblėjoje taip pat pasiūlė sutelkti šalių vyriausybių pastangas, kad 2019 metais, minint 505-ąsias Oršos mūšio pergalės metines, Kijeve, Uspenskio sobore, būtų atstatytas antkapinis paminklas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenės etmonui Konstantinui Ostrogiškiui, kurio vadovaujama kariuomenė 1514 metais sumušė kelis kartus didesnę maskvėnų kariuomenę.