„Tik iš spaudos žinau apie tokią nuolaidą“, – teismui teigė T. Bartininkas.

Į kai kuriuos klausimus jis sakė galėtų atsakyti raštu arba uždarame posėdyje. Uždaro posėdžio teismo prašė ir LNK, bet teismas netenkino šio prašymo.

Buvusį koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį prokuratūra kaltina davus bendros 27,1 tūkst. eurų vertės kyšius buvusiam Seimo nariui Vytautui Gapšiui. Teisėsauga teigia, kad už dalį šios sumos padarytos nuolaidos už per koncernui priklausančias televizijas transliuotą Darbo partijos politinę reklamą, kita dalis lėšų užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai.

T. Bartininkas patvirtino, kad nuolaida Darbo partijai buvo suteikta, nes, anot jo, visi klientai gauna nuolaidas. Jis taip pat teigė nesulaukęs vadovybės nurodymų suteikti nuolaidų „darbiečiams“.

Pasak liudytojo, su Darbo partija dirbo reklamos agentūra PHD, ji 2015 metų lapkritį dėl partijos reklamos transliavimo kreipėsi į LNK, reklamos kiekiai ir kainos derintos su agentūros atstovu.

Politinės korupcijos byloje kaltinimai pateikti trims juridiniams asmenims – Darbo partijai, Liberalų sąjūdžiui, koncernui „MG Baltic“. Korupcija taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis, Seimo narys Gintaras Steponavičius bei buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis.

R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšius buvusiems parlamentarams E. Masiuliui, Š. Gustainiui ir V. Gapšiui.