Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, Elektrėnų savivaldybėje, Semeliškių seniūnijoje, Prūsiškių kaime šeštadienį susirinko vietinė bendruomenė ir daug svečių. Šioje gražioje vietovėje netoli Vilniaus jauni verslininkai Aušrys ir Ieva Žukauskai sukvietė visus į paminklo atidarymą, skirtą įamžinti Lietuvos valstybingumo šimtmetį, tautos laisvę ir nepriklausomybę bei padėkoti tiems, kas už ją kovojo.

Aštuonių metrų aukščio įspūdingo vientiso betoninio monolitinio paminklo „Laisvės varpas” užbaigimo pažymėti, pašventinti ir apsodinti ąžuoliukų giraite atvyko tokios istorinės asmenybės kaip Vytautas Landsbergis, jo žmona Gražina Landsbergienė, Stanislavas Šuškevičius, Adolfo Ramanausko-Vanago brolis Albinas Ramanauskas, partizanas Juozas Jakavonis-Tigras ir kiti garsūs žmonės.

Pasak memorialo iniciatoriaus, verslininko Aušrio Žukausko, „Laisvės varpas” pirmiausiai yra svarbi žinutė ateities kartoms. „Šis paminklas skirtas mūsų vaikams ir ateities jaunimui, kuriuos skatiname didžiuotis savo tėvyne, semtis įkvėpimo prasmingiems darbams, nepamiršti savos istorijos ir kurti Lietuvą tokią, kokią norime ją matyti ateityje”, – teigė idėjos autorius.

Iškilmingiausia ir jautriausia šventės programos dalis – ąžuoliukas partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago garbei. Jį kartu sodino Vanago brolis Albinas Ramanauskas ir kovų bendražygis partizanas Juozas Jakavonis-Tigras bei prof. Vytautas Landsbergis. Prie jų prisijungė ir jaunoji karta –Beižionių vaikų namų auklėtiniai. Jie taip simboliškai perėmė darbus Lietuvai iš vyresnės kartos atstovų.

Paminklo „Laisvės varpas” pašventinimo apeigas atliko Kaišiadorių vyskupas emeritas Juozas Matulaitis.