„Grindos būsto“ pavadinimo panašumas į „Grindos“ pavadinimą sudaro sunkumų vieną įmonę atskirti nuo kitos, dėl to yra klaidinantis, taip pažeidžia „Grindos“ teises“, - rašoma teismo nutartyje.

Teismas paliko galioti praėjusį lapkritį Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtą sprendimą – Vilniaus savivaldybės valdomos bendrovės „Grinda“ prašymu koncerno įmonė „Grindos būstas“ buvo įpareigota per mėnesį pakeisti pavadinimą, kad jame nebūtų vartojamas žodis „Grinda“.

Teismo vertinimu, pavadinime naudojamas terminas „Grinda“ yra dominuojantis ir naudojamas ne tik kaip pavadinimas, bet kaip prekės ženklas.

Savivaldybės teigimu, tiek jos valdoma „Grinda“, tiek „Grindos būsto“ akcininkė užsiima daugiabučių ir komercinių pastatų priežiūra, todėl pavadinimai gali klaidinti vartotojus.

Tuo metu „Grindos būstas“ teisme teigė, kad ji neadministruoja daugiabučių, o „Grindos“ pagrindinė veikla nėra pastatų priežiūra. Bendrovės teigimu, jos pavadinime žodis „Grinda“ pasirinktas su aliuzija į salos pavadinimą.

„Žodis „Grindos“ yra vietovardis salos, kuris pasirinktas atsižvelgiant į „Grindos būsto“ viziją ir darant aliuziją į tai, jog „Grindos būstui“ nusprendus vykdyti veiklą – administruoti bendrojo naudojimo objektus, jie būtų administruojami laikantis tokių standartų, vertybių bei principų, kurių laikomasi saloje“, – rašoma teismo dokumentuose.

„Grindos būstas“ taip pat nurodė, kad žodis „būstas“ gali būti vertinamas kaip atsakovų akcininkų skiriamasis bruožas, esantis daugumoje grupės įmonių pavadinimų.

2017-ųjų pradžioje įsteigtą „Grindos būstą“ per bendroves „Mano būstas“ ir „Skolos LT“ valdo „Icor“ įmonių grupės bendrovė „City Service“. Finansinės ataskaitos už 2017 metus įmonė Registrų centrui nėra pateikusi.

2017-ųjų pradžioje įregistruota ir bendrovė „Grindos butų ūkis“, tačiau, Registrų centro duomenimis, ji nuo 2018-ųjų vadinasi „Miesto butų ūkis“.

Šiuo metu sostinės savivaldybė rengia administratorių rinkimus apie 4,4 tūkst. miesto daugiabučių, nes 2017-ųjų pabaigoje baigėsi jų penkerių metų paskyrimo terminas.

Dalis koncerno „Icor“ valdomų bendrovių bei kiti rinkos dalyviai teismuose skundžia savivaldybės sprendimus šiame procese.

Savivaldybės duomenimis, Vilniuje yra daugiau kaip 7 tūkst. daugiabučių, juos administruoja 40 bendrovių.