Savaitės viduryje prokurorė Vitalija Gabartienė pranešė, kad ikiteisminis tyrimas dėl A. Šapalo smurtinio elgesio prieš žmoną nutrauktas. Tokį sprendimą patvirtino Plungės apylinkės teismo rūmų teisėjas. Pasak prokurorės, taip nuspręsta remiantis Baudžiamojo kodekso 38-uoju straipsniu, kuris numato, kad jei asmuo prisipažįsta padaręs nusikalstamą veiką, savu noru atlygina padarytą žalą ir susitaiko su nukentėjusiuoju, gali būti teismo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

„Šiuo atveju A. Šapalas pripažino savo kaltę ir gailėjosi dėl to, ką padarė. Ar atlygino žmonai padarytą žalą? Nukentėjusioji ieškinio nebuvo pateikusi, tad ir atlyginti nebuvo ką. Abu sutuoktiniai raštu patvirtino, kad susitaikė“, – sakė prokurorė V. Gabartienė.

Buitinis konfliktas tarp Tarybos nario ir jo žmonos kilo vėlų rugpjūčio 23-iosios vakarą švenčiant šios gimtadienį. Svečiams išėjus, sutuoktiniai susikivirčijo. Politikas puolė smaugti žmoną, o ji gindamasi lėkšte trenkė jam į galvą. Vyras neliko skolingas – metė į ją laikrodį ir taip prakirto moteriškei lūpą. Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad abu konflikto dalyviai – neblaivūs. A. Šapalui nustatytas 1,83 promilės girtumas, o jo žmonai – 0,62 promilės.

Įdomu tai, kad po konflikto politikas atsidūrė ne areštinėje, bet… Plungės ligoninėje. Čia jam nustatyta galvos žaizda ir smegenų sukrėtimas. Kad smurtautojui padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas, patvirtino ir ikiteisminio tyrimo metu prokurorės gauta medikų išvada.

Tuoj po šio įvykio paviešinimo interneto portaluose pasipylė komentarai, kad Plungės ligoninė, kur gydytas A. Šapalas, neturėjo teisės išrašyti jam nedarbingumo pažymą, mat sužalojimus politikas patyrė dėl pačio tyčinių veiksmų, be to, būdamas neblaivus. Vis dėlto Plungės ligoninės direktoriaus pavaduotoja Danguolė Luotienė „Žemaičiui“ sakė, kad A. Šapalui buvo išduota speciali nedarbingumo pažymėjimo forma, kuri nurodytą laiką atleidžia nuo darbo, tačiau nesuteikia teisės gauti nedarbingumo išmokų.

Nors dėl patirto sužalojimo politikas ligoninėje praleido daugiau nei savaitę, iki šiol jis nesirodo nei Savivaldybės tarybos, nei komitetų posėdžiuose. Būtent dėl šios priežasties jo smurtinis elgesys vis dar neapsvarstytas Etikos komisijos, kurios viena iš funkcijų – prižiūrėti, kaip Tarybos nariai laikosi Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatų (o šis įpareigoja politikus gerbti žmogų, elgtis padoriai ir pavyzdingai).

Šiai komisijai vadovaujantis Tarybos narys Vaidotas Skierus sakė, jog prašymo svarstyti A. Šapalo elgesį komisija negavo, tačiau ketina pati tą daryti savo iniciatyva. Bet kol politikas tebesigydo ir nesirodo posėdžiuose, pasak V. Skieraus, to daryti neskubama, mat bus norima išgirsti ir jo paties pasiaiškinimą.

Kokius negalavimus tebesigydo ir ar pasveikęs ketina toliau dirbti Taryboje, norėjome pasiteirauti paties A. Šapalo, tačiau į telefono skambučius jis iki šiol neatsako.